FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΤΡΩΝ- ΠΥΡΓΟΥ: Τον …«μισάσαμε»

Ημερομηνία: 19-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Ξεπέρασε το 50% η πρόοδος των εργασιών και αναμένεται να φτάσει το 75% στο τέλος του έτους δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σταικούρας από το Κέντρο Λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο

– Υπερβαίνουμε καθημερινά προκλήσεις της κατασκευής και δίνουμε λύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού», Παν. Παπανικόλας

– Κ. Τζαβάρας: «Να μην αποκλειστεί η Αρχαία Ολυμπία από την Πατρών-Πύργου»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, καθώς η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ τα πρώτα 24 χλμ -που αντιστοιχούν στο 29% του δρόμου- είναι ήση ασφαλτοστρωμένα στις περιοχές του Πύργου, της Αμαλιάδας, στο Μιντιλόγλι και στην Κάτω Αχαΐα.

Για την πορεία του έργου ενημερώθηκε χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Ολυμπίας Οδού», Παναγιώτη Παπανικόλα, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε το Κέντρο Λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κατασκευαστών (AVAX, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ).

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε και το νέο βίντεο προόδου κατασκευής στις τρεις κατασκευαστικές ζώνες που έχουν αναπτυχθεί από το Μιντιλόγλι έως τον Πύργο.

Όπως τονίστηκε, σήμερα  εργάζονται στην κατασκευή της Πατρών=Πύργου 1000 άτομα, ενώ η έμμεση απασχόληση έχει υπολογιστεί σε επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημερωτικής συνάντησης, ο κ. Παπανικόλας δήλωσε ότι η ολοκλήρωση και η παράδοση του έργου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής είναι ο μεγάλος στόχος για τον οποίο η κοινοπραξία εργάζεται με αφοσίωση.

«Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στον στόχο: Να παραδώσουμε το νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου το συντομότερο δυνατό. Σήμερα εργάζονται στην κατασκευή της Πατρών- Πύργου 1.000 άτομα, ενώ η έμμεση απασχόληση υπολογίζεται σε επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πετύχει το ποσοστό προόδου που παρουσίασε ο υπουργός. Ήδη το 30% του δρόμου έχει τελική διάστρωση ασφάλτου, βλέπουμε μαύρη άσφαλτο εκεί που πριν από λίγους μήνες ήταν χωράφια. Υπερβαίνουμε καθημερινά προκλήσεις της κατασκευής και δίνουμε λύσεις με λογική, σύνεση και ομοψυχία. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια και προχωράμε.

Αισιοδοξία από Σταϊκούρα για τα χρονοδιαγράμματα

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου, τονίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται ευλαβικά και πως ο δρόμος στο τέλος του έτους θα έχει φτάσει το 75%.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε την ευκαιρία μέσα από μια διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού και εμβληματικού έργου για τη χώρα αλλά και πολύπαθου, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, μήκους 75 χλμ. Όταν είχαμε επισκεφθεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου του 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα, τα οποία τηρούνται απολύτως», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών υπενθυμίζοντας τη δέσμευσή του για ολοκλήρωση του έργου κατά το ήμισυ στα τέλη Ιουνίου.

«Σήμερα είμαστε περίπου στο 52% και οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Επειδή ετέθη προχθές στη βουλή των Ελλήνων “πώς είναι δυνατόν να καλλιεργείτε προσδοκίες όταν είμαστε στο 50%”, υπενθυμίζω ότι όταν αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου το έργο ήταν σε ποσοστό ολοκλήρωσης που υπολειπόταν το 20%. Και όταν ήρθαμε εδώ τον Ιανουάριο του 2024 ήταν στο 30%. Αντιλαμβάνεστε συνεπώς ότι όσο προχωράει η υλοποιήση του έργου, τόσο ενισχύεται και ο βηματισμός ολοκλήρωσης. Άρα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί, να παραδώσουμε στην κοινωνία έναν σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

●       74,8 χλμ.

●       2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα.

●       8 κόμβοι

●       15 γέφυρες

●       64 άνω και κάτω διαβάσεις (27 άνω & 37 κάτω διαβάσεις)

●       150 οχετοί

●       Τοίχοι αντιστήριξης μήκους 7.250 μ.

●       4 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

●       2 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών

●       Τεχνική Βάση με εφεδρικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (που περιλαμβάνει και εγκατάσταση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων)

Κ.Τζαβάρας: «Να μην αποκλειστεί η Αρχαία Ολυμπία από την Πατρών-Πύργου»

«Η κατασκευή του 50% της Πατρών-Πύργου και η επικείμενη ολοκλήρωσή της το 2025 αποτελεί αναμφίβολα ευχάριστη εξέλιξη, διότι είναι ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκα από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της δεκαεξαετούς κοινοβουλευτικής μου θητείας. Ωστόσο, εκκρεμεί η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία, η οποία αποτελεί και ρητά διατυπωμένη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της “Ολυμπίας Οδού” έχει δηλώσει πως η κοινοπραξία είναι πρόθυμη να αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της επέκτασης, πλην όμως δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα τη σχετική εντολή από το Υπουργείο Υποδομών για την εκπόνηση της μελέτης. Επομένως, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο υπουργό να υπογράψει την απόφαση με την οποία θα δίνει την εντολή στον παραχωρησιούχο να εκπονήσει τη συγκεκριμένη μελέτη, υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού απέναντι στους Ηλείους. Είναι το ελάχιστο χρέος που οφείλουμε απέναντι στον ιερό τόπο της Ολυμπίας και στους πολίτες της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot