FOLLOW US: facebook twitter

Πάτησαν στα 2.500 μ. του Ψηλορείτη!

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αθλητικά, Νέα

oreivatikos-psiloreitis

 

Αξέχαστη πολυήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου

–    Απίστευτη εμπειρία περιπέτειας και δράσης με δύσκολες αναβάσεις και πεζοπορίες

Πέντε μέρες περιπέτειας και δράσης με όμορφες στιγμές σε ήρεμα αλλά και άγριας ομορφιάς τοπία – φαράγγια και βουνά αφού πάτησαν στην ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη, με κοπιαστικές πορείες και αναβάσεις που τους αποζημίωσαν όμως στο τέλος της διαδρομής, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου που συμμετείχαν στην πολυήμερη εξόρμηση στην Κρήτη. Πεζοπόροι και ορειβάτες, ξεκίνησαν το απίστευτο αυτό ταξίδι στην περιπέτεια την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τον Πύργο και αναχώρησαν για Πειραιά και από κει με το καράβι για το Ηράκλειο της Κρήτης.

oreivatikos-psiloreitis2

Από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Μεγαλόνησο, ξεκίναγε χαράματα σχεδόν η πρώτη και σκληρή δραστηριότητά τους, που ήταν μια επίπονη και πολύωρη ανάβαση στην κορυφή του… Ψηλορείτη, στον Τίμιο Σταυρό σε υψόμετρο 2.456 μέτρα!   Ο Ψηλορείτης ανέκαθεν προκαλούσε δέος στους επισκέπτες του και οι αρχαίοι Μινωΐτες τον θεωρούσαν ιερό βουνό και πολλοί μύθοι τον έχουν επίκεντρο. Η ανηφορική πορεία διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, με τις σταγόνες του ιδρώτα να τρέχουν ασταμάτητα από το μέτωπο τους  παρά τις στάσεις ξεκούρασης, που είναι απαραίτητες, στην πάλη με τις πέτρες και τα χώματα του Ψηλορείτη μέσα σε ένα τοπίο ερημικό, μυστήριο,με μια άγρια ομορφιά. Από την κορφή του Ψηλορείτη, απολαμβάνει ο ορειβάτης, αξέχαστο θέαμα: μπορεί να δει ολόκληρη σχεδόν την Κρήτη, μεγάλη έκταση από το Λυβικό πέλαγος προς τα νότια, και το Κρητικό πέλαγος προς τα βόρεια.  Εκεί τους περίμενε το πέτρινο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού, στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης να στέκει αγέρωχο καλωσορίζοντας τους ορειβάτες και τους πεζοπόρους που φτάνουν μετά την κοπιαστική διαδρομή μέχρι εκεί στο κέντρο του Κρητικού ουρανού. Όπως μας είπαν, η  εκκλησία είναι χτισμένη με την τεχνική κατασκευής των “μιτάτων”, των πέτρινων κυκλικών κατασκευών των βοσκών του Ψηλορείτη, δηλαδή από πέτρες τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο που η μία δένει την επόμενη χωρίς κονιάμα .Η θέα από εκεί ήταν λέει απερίγραπτη, σου έκβοε την ανάσα. Η ομάδα των ορειβατών μετά την ανάβαση είχε να αντιμετωπίσει και την εξίσου δύσκολη κατάβαση. Το απόγευμα τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου έφτασαν στα Ανώγεια για φαγητό και επιστροφή το βράδυ στο Ηράκλειο για ένα… αναπαυτικό κρεβάτι και την Κυριακή ακολούθησε επίσκεψη στην Κνωσσό. Την Δευτέρα τους περίμενε μια νέα περιπέτεια, με προορισμό το χωριό Αράδαινα Σφακίων όπου διέσχισαν το φαράγγι της Αράδαινας και την Τρίτη το πρόγραμμα είχε Χανιά και μια νέα εκπλητική εμπειρία, καθώς πέρασαν το φαράγγι της Σαμαριάς, ο τελευταίος σταθμός της ορειβατικής και πεζοπορικής τους περιπέτειας.

oreivatikos-psiloreitis3

Βεβαίως στην Κρήτη το γλέντησαν… Κρητικά, με τσίπουρα και τοπικά φαγητά και απόλαυσαν κάθε λεπτό της πολυήμερης εξόρμησή τους, επιστρέφοντας ενθουσιασμένοι στην Ηλεία. Ένα ταξίδι που μάλλον δύσκολα θα ξεχάσουν όλοι όσοι το τόλμησαν!!!

Οι φωτο από το αρχείο μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου και συμμετεχόντων στην περιπέτεια της Κρήτης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot