FOLLOW US: facebook twitter

Πάσχα στο χωριό και… Χριστούγεννα στην πόλη!

Ημερομηνία: 26-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Κορυφώνεται σήμερα το κύμα των εκδρομέων – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια Κυλλήνης και Πάτρας
-600 οχήματα πέρασαν ως χθες το μεσημέρι τη γέφυρα του Ρίου

Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη λέει ο λαός και φέτος αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμα χρονιά. Η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα είναι σε εξέλιξη στις εθνικές οδούς και στα λιμάνια της χώρας και εν προκειμένω στην Δυτική Ελλάδα σε Πάτρα και Κυλλήνη όπου υπάρχει το αδιαχώρητο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το thebest.gr από την Ολυμπία Οδό, χθες και μέχρι τις 3 το μεσημέρι πέρασαν από τα διόδια του Ρίου 11.600 οχήματα και από τα διόδια του Ελαιώνα Αιγιαλείας 11. 800 και σε σχέση με πέρυσι φαίνεται η διέλευση μέχρι στιγμής να είναι αυξημένη κατά  8% για τα διόδια του Ρίου και 6% για τα διόδια του Ελαιώνα.

Από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου,  από τις 12 τα μεσάνυχτα και ως τις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει πάνω από 11.000 οχήματα με τη μεγαλύτερη κίνηση να διαμορφώνεται από βορρά προς νότο, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες. Τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου η Πασχαλινή έξοδος να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα. Αυξημένα είναι σε όλο το δίκτυο και τα μέτρα της Τροχαίας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Δυτική Ελλάδα, στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου. Μεγάλο είναι το κύμα των εκδρομέων προς την Πελοπόννησο.

Στο δε Λιμάνι της Κυλλήνης, συμβαίνει το αδιαχώρητο με τους εκδρομείς που φεύγουν για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη και για το λόγο αυτό η Levante Ferries για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχει προσθέσει και έκτατα δρομολόγια και μάλιστα σήμερα τα χαράματα εκτάκτως δρομολόγησε πλοίο και από την Κυλλήνη για την Σάμη, πέρα από τα δρομολόγια Κυλλήνη- Πόρος. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στο λιμάνι της Πάτρας, όπου για την γραμμή Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη δεν υπάρχει εισιτήριο εδώ και δύο μέρες! Το μεσημεριανό δρομολόγιο είναι sold out!

Πάντως το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Κυλλήνης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης και την εταιρία Levante Ferries που δρομολογεί τα τρία πλοία “Fior di Levante”, “Mare di Levante” και “Κεφαλονιά” στις δύο γραμμές…

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με το ΚΤΕΛ Ηλείας, όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από την Αθήνα προς τον νομό μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος