FOLLOW US: facebook twitter

Πάσχα & οικογένεια από την ψυχολογική υπόσταση

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Γράφει η Ελένη Παναγούλια, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος*

Το  Πάσχα είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή που προσφέρει την ευκαιρία να περάσουμε τη μέρα με την οικογένειά μας και να ευχαριστηθούμε με το όσα έχουμε…

Είναι γεγονός πως το Πάσχα θεωρείται οικογενειακή γιορτή που χαρακτηρίζεται από την “επιστροφή στις ρίζες”. Είναι οι μέρες που οι οικογένειες σμίγουν ξανά, καθώς τα μέλη επιστρέφουν στον παππού και στη γιαγιά, για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Ακούμε από πολλά ζευγάρια στο χώρο μας πόσο περιμένουν τις μέρες αυτές για να ξεκουραστούν από την καθημερινότητα, τις ευθύνες αλλά και από τη φροντίδα των μικρών τους, καθώς θα τα “ξαμολήσουν” στην εξοχή μαζί με τα άλλα ξαδέλφια τους αλλά και τους παππούδες που θα έχουν για λίγες μέρες τη φροντίδα τους, θα τους μιλήσουν και θα τους δείξουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Επίσης η γιορτή αυτή είναι κάτι περισσότερο από αυτή την απλή ευχαρίστηση…

Έχει  προσωπικό νόημα για το κάθε άτομο, γιατί αγγίζει τα βαθύτατα υπαρξιακά θέματα του πόνου, της δυστυχίας, του δεινοπαθήματος, και του θανάτου. Είναι μια ευκαιρία για να κάνει κανείς την ενδοσκόπησή του, για να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό του κόσμο και να αναλογιστεί για την πορεία του, τις αξίες του και τους στόχους του.

Η Εβδομάδα των Παθών που καταλήγει στην Ανάσταση έχει ένα βαθύ ψυχολογικό νόημα: το πέρασμα από τα πάθη στη λύτρωση και τον εορτασμό της ανανέωσης και της ανάτασης.

Ψυχολογικά, αυτή η γιορτή συμβολίζει και μια ευρύτερη ψυχική διαδικασία της εξάλειψης και της αναγέννησης: εγκαταλείπουμε όλα όσα είμαστε και δεν μας αρέσουν και προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι νέο, να αναγεννηθούμε ψυχολογικά με διαφορετικό τρόπο.

*Ελένη Παναγούλια, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot