FOLLOW US: facebook twitter

Πάρτι για τα παιδιά στο Ξυστρή και μουσικές στο κέντρο!

Ημερομηνία: 25-02-2022 | Συντάκτης:
Καρναβαλικούς μπάστακες έχει τοποθετήσει ο Δήμος Πύργου, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αποκριάτικο κλίμα, επιχειρεί να δώσει στον Πύργο ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού με την διοργάνωση εκδηλώσεων, στο μέτρο που το επιτρέπει η πανδημία του κορονοϊού. Έτσι με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, η κεντρική πλατείας της πόλης και οι γύρω δρόμοι αυτής θα γεμίσει αποκριάτικες μουσικές και τραγούδια ενώ έχει σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθούν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 6 Μαρτίου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή μια σειρά από αποκριάτικες εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με ελεύθερη είσοδο από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος μιλώντας στο ΔΣ για την διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων επισήμανε: «Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που βιώνουμε, με σκοπό την ψυχολογική τόνωση των δημοτών και ιδιαίτερα την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, τιμώντας και υποστηρίζοντας κάθε έκφραση Πολιτισμού και αποδίδοντας το δέοντα σεβασμό στις παραδόσεις, όπως αυτής της Αποκριάς, προτίθεται να διοργανώσει εκδηλώσεις με τίτλο: «3η ΑΠΟΚΡΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ 2022». Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που αποτελούν πλέον θεσμό για την πόλη μας, συμβάλουν στην ψυχαγωγία και στην εν γένει προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των δημοτών».

Τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή έχει αναλάβει η χορευτική ομάδα DANZA όπου θα πραγματοποιήσει τις εξής παραστάσεις: «Ο χορός του Καραγκιόζη (με Αρλεκίνο και Κλόουν)» και ο «χορός των χαρταετών». Παράλληλα άριστοι τεχνίτες θα φτιάξουν με τα παιδιά φαντασμαγορικούς χαρταετούς. Επίσης, «Ο χορός Ταραντέλα» (Χορός Κάτω Ιταλίας που συνδέεται με την αρχαία ελληνική αποικία του Τάραντα), «Ο χορός και το παιχνίδι των καπέλων», «Ο χορός των Μασκών». «Ο χορός με τις μαζορέτες», «Καραόκε για τα παιδιά με συντονιστή τον Ανιματέρ», «Διαγωνισμό καλύτερης και πρωτότυπης στολής», «Δράσεις με δύο κλόουν προπομπούς αποκριάς με νταούλι, τύμπανα, πιατίνι που καλωσορίζουν το ξεφάντωμα και γαϊτανάκι», «Παράσταση με τρεις ζογκλέρ με κορίνες, μονόροδα και φωτιές», «Ακροβατικά τσίρκου με σκυλάκια ακροβάτες», «Παράσταση με παντομίμες με τις κούκλες και τις σαπουνόφουσκες».

Σημειώνεται ότι η συνολική δαπάνη των εκδηλώσεων είναι ποσού 13.412,82€ (πλέον των αναλογούντων ΦΠΑ σύνολο δαπανών 16.614,50€).

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν προσεκτικά τα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή περεταίρω διασποράς της πανδημίας Covid -19, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος