FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάζεται μεθαύριο το ΤΠΣ Πύργου

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Στις 6:30μ.μ. στο Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Μεθαύριο το απόγευμα στις 6:30μ.μ. θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο τα εναλλακτικά σενάρια χωρικής ανάπτυξης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Πύργου (Δ.Ε. Βώλακος, Ωλένης, Ιαρδάνου, Πύργου).

Αντικείμενο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Πύργου (ΔΕ Βώλακος, Ωλένης, Ιάρδανου, Πύργου) είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου βαθμού, στην έκταση των Δ.Ε. Πύργου, Βώλακος, Ιάρδανου, Ωλένης του Δήμου, που περιλαμβάνει στο σύνολο 89 οικισμούς, εκ των οποίων οι πέντε (5) βρίσκονται στη Δ.Ε. Βώλακος, οι δεκατέσσερις (14) στη Δ.Ε. Ιάρδανου, οι σαράντα έξι (46) στη Δ.Ε. Πύργου και οι είκοσι πέντε (25) στη Δ.Ε. Ωλένης. Πιο ειδικά, η χωρική κατανομή του οικιστικού δικτύου χαρακτηρίζεται από: α)τη συγκέντρωση οικισμών εκατέρωθεν ή σε μικρή απόσταση από το κύριο οδικό δίκτυο (Ε.Ο. Πάτρας- Πύργου, Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας και Ε.Ο. ΟλυμπίαςΠύργου) που διασχίζει το Δήμο, β) την πύκνωση των οικισμών στις δημοτικές ενότητες Πύργου και Ιάρδανου και γ) τη μεγαλύτερη διασπορά των οικισμών στα βορειοανατολικά της Δ.Ε. Ωλένης και στην αγροτική Δ.Ε. Βώλακος.

Στην περιοχή παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της άναρχης οικιστικής ανάπτυξης, με ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο κατά μήκος της ακτογραμμή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα αναλυθούν οι προτάσεις που έχει καταρτίσει η αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλεχθεί στην πορεία η καταλληλότερη για την ανάπτυξη του δήμου συνολικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot