FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ημερομηνία: 23-11-2023 | Συντάκτης:

-Ο «χρυσός» κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος πρώτος λαμπαδηδρόμος

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Tις λεπτομέρειες για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024» που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2024, παρουσίασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) σε εκδήλωση στην έδρα της.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης, πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ τη Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, για να τη μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας θα ακολουθήσει ελαφρώς διαφορετική πορεία, καθώς μετά την Ηλεία θα συνεχίσει προς τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Μετά την Αρχαία Ολυμπία θα ταξιδέψει κατά σειρά στην Αμαλιάδα, στην Αρχαία Ήλιδα και τη Γαστούνη, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Πύργο και θα κατευθυνθεί νότια προς τη Ζαχάρως και από εκεί στα Φιλιατρά και την Πύλο, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Παρόντες στην ειδική εκδήλωση ήταν οι τρεις νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Αρχαία Ολυμπίας, Πύργου και Ήλιδας, Άρης Παναγιωτόπουλος, Στάθης Καννής και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot