FOLLOW US: facebook twitter

Αρωγός για τη σχολική στέγη της Ηλείας: Παρούσα σε αγιασμούς σχολείων του νομού η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Ημερομηνία: 15-09-2020 | Συντάκτης:
-Τι δήλωσε για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και τη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση

Αρωγός για νέα σχολικά κτίρια στην Ηλεία δήλωσε από το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ηλεία, για να παραστεί σε αγιασμούς σχολείων όπου υλοποιούνται πιλοτικά προγράμματα.

Η κα Ζαχαράκη ήταν παρούσα στους αγιασμούς στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και στο Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή της στα νέα πιλοτικά προγράμματα που υλοποιούνται στα δύο αυτά σχολεία.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ στην Ηλεία, στο Σκουροχώρι, σε ένα μικρό χωριό το οποίο όμως γίνονται μεγάλα πράγματα γίνονται μεγάλα πράγματα από τις δασκάλες, τους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου, τα στελέχη εκπαίδευσης και βέβαια όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, που είδα εδώ σήμερα να στηρίζει τις προσπάθειες ενός σχολείου το οποίο συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει αυτή τη στιγμή επιλέγει για ένα πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων πιλοτικά. Αυτό σηματοδοτεί και τη σημασία που δίνουμε σε κάθε σχολείο, όπου κι αν βρίσκονται σε κάθε παιδί όπου και αν βρίσκεται, όχι μόνο να λαμβάνει γνώση αλλά και τις αξίες και τις αρχές που δίνει κάθε ελληνικό Σχολείο με τους άξιους δασκάλους, αλλά και τις δεξιότητες για να μπορέσει να παλέψεισε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα» και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον δήμο Πύργου θα «τρέξει» το συντομότερο δυνατόν τις προσπάθειες ανέγερσης νέων σχολείων.

«Δείξαμε από την αρχή που πήγαμε στο υπουργείο, σε συνεργασία με τον δήμο, τη δέσμευσή μας να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Ερχόμαστε σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές, οι οποίες είναι υπό την αρμοδιότητα του κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Υποδομών, να βοηθήσουμε στην επίσπευση.Δεν έχω μαγικά ραβδάκια, ούτε θέλω μαγικές λύσεις να υπόσχομαι. Όμως υπόσχομαι ότι θα προωθήσω όσο γίνεται και την περίπτωση του Λυκείου έτσι όπως προωθήσαμε και την προηγούμενη περίπτωση, που έπρεπε τα παιδιά πλέον μετά από χρόνια να φύγουν από αυτή την κατάσταση που βίωναν. Δεσμεύομαι και για τα μεγάλα παιδιά να διερευνήσουμε κάθε λύση για το κτιριακό. Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση», επισήμανε.

Σε επιφυλακή για τον κορονοϊό οι εκπαιδευτικοί

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, τόνισε πως υπάρχει σε κάθε σχολείο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο ενεργειών για το τι γίνεται στην περίπτωση ενός ή δύο κρουσμάτων ή ακόμα και πιθανού κρούσματος.

«Ξέρουν οι εκπαιδευτικοί μας τι πρέπει να κάνουν. Ο υπεύθυνος covidκάθε σχολής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης καιμε τις αντίστοιχες διευθύνσεις Υγείας, αλλά και με την ομάδα κρούσης που έχει δημιουργηθεί πλέον στην Πολιτική Προστασία, πώς να κινηθούν. Ο ΕΟΔΥ θα μας καθοδηγεί και κάθε περίπτωση θα αποτιμάται ξεχωριστά. Είμαστε εδώ βέβαια να επικαιροποιήσουμε οποιοδήποτε μέτρο, οδηγία, εγκύκλιο χρειάζεται, για να είμαστε ασφαλείς, εκτός από το να επιτελούμε αυτό το οποίο κάνουμε μέσα στα σχολεία, να μαθαίνουμε στα παιδιά αυτά που πρέπει να ξέρουνε για να ανταπεξέλθουν σου είπα σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Παρών στον αγιασμό ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την υφυπουργό για την ανταπόκρισή της στα αιτήματα του δήμου για τη σχολική στέγη.

«Σε αυτή τη μάχη δεν υπάρχει περιθώριο για να κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλον. Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας χρόνου και προσπάθειας στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης σε μέγεθος κρίσης. Το ότι είναι σήμερα εδώ η υπουργός είναι πολύ σημαντικό. Ήρθε στο ΣΚουροχώρι για να δώσει τη διάσταση της προσοχής του κράτους των Αθηνών. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεννοούμαστε πολύ γρήγορα» τόνισε και ζήτησε εκ νέου τη συνδρομή της για την ανέγερση του 1ου Λυκείου σε έκταση που έχει ο δήμος.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ν. Κλάδης ανέφερε πως η παρουσία της κας Ζαχαράκη στο Σκουροχώρι δίνει το στίγμα της κεντρικης εξουσίας και αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την εισαγωγή καινοτόμων διαθεματικών διδακτικών δραστηριοτήτων στην εκπαιδευτική πράξη.

Ο διευθυντής του σχολείου, Αθαν. Κατσίμπελης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την υφυπουργό και της προσέφερε αναμνηστική πλακέτα του προγράμματος Erasmus και ένα βιβλίο του εκπαιδευτικού Γ. Κουρκούτα για τον οπλαρχηγό Χαρ. Βιλαέτη. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος