FOLLOW US: facebook twitter

Παρών για την ηγεσία!

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου

-Παράλληλα, υπέβαλε την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για λόγους αρχών και ηθικής

Επιμ. :Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σαββατιάτικο δημοσίευμα της στήλης «Αιχμηρά και Ευθύβολα» της Πρωινής και τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως τόνισε στη δήλωσή του, στόχος του είναι να κάνει πράξη το αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

««Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών, αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Παράλληλα, υπέβαλε και την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για λόγους αρχών και ηθικής.

«Κύριε Πρόεδρε, Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης», αναφέρει στη λιτή δήλωσή του.

Μία ημέρα νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για την ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής πλειοψηφίας, στην οποία το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας και να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.

«Η χώρα και μαζί και η παράταξη χρειάζονται ένα ισχυρό και δημιουργικό σοκ. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις πολιτικές και να μην εξαντληθούμε μόνο στην αλλαγή ρόλων. Είναι η ώρα να ταράξουμε τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας που κάνουν τους πολίτες να μας θεωρούν όλους ίδιους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ, ποιους εκπροσωπούμε. Και κυρίως, να κάνουμε απόλυτα σαφές με ποιους δεν είμαστε» είπε μεταξύ άλλων και έθεσε τον εκλογικό στόχο που πρέπει να έχει αυτό το εγχείρημα.

«Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε το 41% του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, αυτή η πλειοψηφική, κοινωνική αντιπολίτευση δεν έχει έκφραση. Δεν θα έρθει μαζί μας μόνο επειδή κουράστηκε και απογοητεύτηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Ένα ΠΑΣΟΚ που φοβάται να μιλήσει με ονόματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει αυτή την κοινωνική αντιπολίτευση.
Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν υπερασπίζεται δυναμικά όλους αυτούς που το στήριξαν και το έκαναν μεγάλο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τους σπρώχνει στο περιθώριο, δεν έχει τύχη. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν παίρνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δεν θα μπορέσει να εκφράσει το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική από μια νέα κυβέρνηση.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι κόμματα του 13% και του 15% μπορούν να απειλήσουν τον Μητσοτάκη ή αντιμετωπίζονται σήμερα ως κόμματα εξουσίας;» ανέφερε.

Υποψήφια και η Μιλένα, το σκέφτονται Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου

Το παζλ των υποψηφιοτήτων, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού εκτός από τη Μιλένα Αποστολάκη, που επίσης ανακοίνωσε χθες ότι κατεβαίνει, είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δύο ακόμα γυναίκες, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και -αν χρειαστεί- ο 2ος γύρος μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot