FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Φαρμάκη για τις μισθοδοσίες

Ημερομηνία: 21-06-2024 | Συντάκτης:

-Αίτημα αύξησης του ορίου πιστώσεων κατά 14 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη, για να διασωθούν οι Κοινωνικές δράσεις στη Δυτική Ελλάδα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την αύξηση του ορίου πιστώσεων του Εθνικού Σκέλους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητάει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Επικαλούμενος σχετικό αίτημα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τονίζει πως η είναι αναγκαία η αύξηση του ορίου πιστώσεων των συνεχιζόμενων έργων της ΣΑΕΠ 001/7 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024 κατά 14,22 εκατ. ευρώ λόγω δράσεων που αφορούν το κοινωνικό κράτος.

«Οι μέχρι σήμερα πληρωμές ανέρχονται σε 71,4 εκ. ευρώ. Η ΕΕΤΑΑ ολοκληρώνει την πράξη της εναρμόνισης και απαιτεί το σύνολο του προϋπολογισμού. Οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αφορούν Μισθοδοσίες και στο σύνολό τους παρουσιάζουν ανεπαρκείς πιστώσεις για την πληρωμή τους, οι οποίες, λόγω του πλήθους των δράσεων θα καλυφθούν με ανακατανομές μετά την έγκριση της παραπάνω αύξησης. Επιπλέον, η δράση Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση αφορά μισθοδοσίες, οι οποίες πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα», επισημαίνει ο κ. Φαρμάκης και ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί το όριο πιστώσεων του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και να φτάσει από τα 80 εκατ. ευρώ στα 94,22 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις δράσεις που πρέπει να χρηματοδοτηθούν, είναι η υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα, το Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/ τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση, καθώς και η Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) 6ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot