FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση από την Εθελοντική Oμάδα Πεζοπορίες με Πανσέληνο: Να δοθούν απαντήσεις για την ρύπανση του Κυλλήνιου κόλπου!

Ημερομηνία: 11-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”135311″ img_size=”full”][vc_column_text]Το πρόβλημα της καταστροφής  και ρύπανσης του Κυλληνιου Κόλπου, μιας πανέμορφης παραλίας  22 χιλιομέτρων, θίγει με ανοιχτή επιστολή του ο αρχηγός της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος  που μαζί με την πεζοπορική ομάδα του  έχουν περπατήσει όλες τις παραλίες του νομού, ζητώντας την παρέμβαση του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης για να δοθούν απαντήσεις στους λουόμενους και κυρίως στους κατοίκους της περιοχής.

Μπορεί να είναι εικόνα φύση και σώμα νερού

Ο ίδιος αμφισβητεί  ότι την ευθύνη για την μόλυνση του Κυλλήνιου κόλπου φέρει  το αντλιοστάσιο που υπάρχει στην παραλία Λεχαινών- Μυρσίνης, μεταφέροντας υπολείμματα λιπασμάτων από τις αγροτικές καλλιέργειες που πέφτουν στην θάλασσα από τις γύρω εκτάσεις αναφέροντας ότι « Εάν αυτό αληθεύει εκεί κοντά στην παραλία που ρέουν τα νερά από το αντλιοστάσιο  θα έπρεπε να υπήρχε δάσος μεγάλο από φύκια, φυτά θαλασσης αφού το λίπασμα είναι τροφή, σύμφωνα με την άποψη επιστήμονα που εχει ασχοληθει με τα λύματα της λιμνης των Ιωαννινων και φίλου της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο. Δεν υπάρχει ομως τέτοιο δάσος στον κλειστο Κυλληνιο κολπο, όπως υπάρχει στη λίμνη των Ιωαννίνων. Πιο παλιά τα παπαγαλακια της παραπληροφορησης έλεγαν ότι  ευθύνονται τα εργοστάσια της τομάτας που υπήρχαν στην περιοχή τα οποία έχουν κλείσει πάνω από 15 χρόνια τώρα. Οι δε αγρότες μας τώρα καλλιεργούν και ποτίζουν με σταγονίδια, τις περισσότερες  καλλιέργειες, τα δε λιπάσματα δεν τους περισσεύουν να τα ρίχνουν στη θάλασσα.  Κάποια μεγάλα συμφέροντα δεν θέλουν τα μοναδικά στην Ελλάδα Ηλειακά παράλια  ( Λεχαινά, Κάτω Παναγιά, Μυρσίνη, Νεοχώρι, Βάρδα, Μανωλαδα κλπ )να αναπτυχθούν και   να επιτρέψουν στους κατοίκους να ασχοληθούν με τον τουρισμό αφού τους έχουν καταστρέψει την θάλασσα τους,  τον Κυλληνιο κόλπο εδώ και 40 χρόνια, τους θέλουν μόνο αγρότες».

Μπορεί να είναι εικόνα χερσαία χελώνα, φύση και σώμα νερού

Ο κ. Αχιλλεόπουλος ζητά από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να υποβάλλει αίτημα από το Πανεπιστήμιο Αθηνων  (και  οχι της Πατρας όπως επσημαίνει), να πάρει δείγματα νερού από το αντλιοστάσιο σε εβδομαδιαία βάση και να γίνει χημική ανάλυση του για να γνωρίζουν οι πολίτες το βαθμό μολυνσης της θάλασσας από το αντλιοστάσιο και την αιτία της ρύπανσης.  Υποστηρίζει μάλιστα ότι η πραγματική καταστροφή οφείλεται σε βοθρολύματα του συνοικισμού  της διασποράς στην παραλία της Κ. Παναγιάς, με συνέπεια να έχουν εντοπιστεί από τον Αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο , 30 νεκρές καρέτα- καρέτα από τις 31 Μαρτίου 2021 έως και 2 Απριλίου 2021. Τονίζει ακόμα ότι « επιβάλλεται να σφραγιστεί απο τον Δημο Ανδραβιδας – Κυλληνης  αμεσα ο αγωγός των βοθρολυμματων  του συνοικισμού της διασποράς στου Καλογεροπούλου μέχρι να γίνει ο βιολογικός της Κυλλήνης»  και να δώσει ο δήμος  απαντήσεις στους κατοίκους της περιοχής αν το θαλάσσιο νερό όλου του Κυλλήνιου κόλπου είναι κατάλληλο για ψάρεμα, για μπάνιο και για κολύμπι με δεδομένο ότι μέσω του συγκεκριμένου αγωγού πέφτουν στην θάλασσα 300 – 400 κυβικά λυμάτων το 24ωρο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia