FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

-Στα πλαίσια της χρηματοδότησης 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο

-Σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων έγινε στην πρ. Μαθητική Εστία υπό το Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο

Οι παρεμβάσεις  πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα πλαίσια της χρηματοδότησης  ποσού 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου στην πρ. Μαθητική Εστία Κρεστένων.

Η σύσκεψη έγινε υπό το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο και με τη συμμετοχή του Δασάρχη Ολυμπίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Αν. Καρνάρου, Μιλτ. Γεωργακόπουλου και Δημ. Μικέλη, του  επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστα Δρακόπουλου, του διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινή, καθώς και αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπογράμμισε ότι ο Δήμος όπως και άλλοι γειτονικοί ΟΤΑ χρηματοδοτήθηκαν με ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου να υλοποιηθεί και να παραδοθεί ένα έργο ασφαλές  για τον πολίτη και το φυσικό περιβάλλον, ειδικά για την κρίσιμη περίοδο που έχει οριοθετηθεί μεταξύ 10-31 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές υψηλής συνάθροισης, στους αρχαιολογικούς χώρους με επίκεντρο τον Επικούριο Απόλλωνα, στην Ι.Μ.  Σεπετού, στην  κατασκήνωση Φρίξας, στους παραδασόβιους  οικισμούς, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο όπου ελλοχεύουν  κίνδυνοι πυρκαγιάς.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Τοπικού  Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου «επί τάπητος»  θα βρεθεί η αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η προληπτική διαχείριση του ζητήματος των δασικών πυρκαγιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος