FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στη Βαρβάσαινα

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

-Ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πύργου σε Δημοτικά Διαμερίσματα και την πόλη του Πύργου

Παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο της Βαρβάσαινας γίνονται από τον Δήμο Πύργου με κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας των κατοίκων και των επισκεπτών στο χωριό.

Ειδικότερα αλλάζει ο ασφαλτοτάπητας του κεντρικού δρόμου που ήταν σε κάκιστη κατάσταση προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια. 

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους του χωριού και εντάσσεται στα έργα ασφαλτόστρωσης που ο δήμος πραγματοποιεί σε Δημοτικά Διαμερίσματα και στην πόλη του Πύργου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βαρβάσαινας, η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου από την εθνική οδό μέχρι την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα παραδοθεί  για χρήση στους κατοίκους.  Αυτή είναι η αρχή. Ακολουθούν και άλλα. Θα είμαστε σε όλη μας τη θητεία δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους κατοίκους, προσπαθώντας να υλοποιούμε έργα με στόχο  να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Παναγόπουλος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Ειδικότερα τόνισε: «Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 300.000€, αλλά δεν αφορά μόνο την δημοτική  κοινότητα Βαρβάσαινας  αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί μία ασφαλτόστρωση στον Άγιο Γεώργιο. Επίσης ακολουθούν παρεμβάσεις  και στη Λαμπετίου, από τη συμβολή των οδών  Κοιμητηρίου-Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή. Επίσης θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις  σε κάποιες κάθετες  επί της οδού Αλφειού. Οι  εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και το έργο θα παραδοθεί μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες. Αφορά την αντικατάσταση της υπάρχουσας ασφάλτου, με κύριο στόχο να αναβαθμιστεί συνολικά όλη η περιοχή».

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαρβάσαινας κ. Αθανάσιος Τσόπελας μίλησε για την κακή κατάσταση των δρόμων και την αναγκαιότητα παρεμβάσεων για την βελτίωση τους.

«Προτεραιότητά μας  ήταν να γίνει η ασφαλτόστρωση σε όλο τον οικιστικό ιστό της Βαρβάσαινας, αφού οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Είχαμε κάνει μελέτη και ήρθε η στιγμή ένα μέρος αυτής να γίνει πράξη. Γίνεται ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής οδού που  ξεκινάει από την εθνική μέχρι την είσοδο του Αγίου Αθανασίου. Ευελπιστούμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις και σε άλλους δρόμους», τόνισε ο κ. Τσόπελας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος