FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις για πιο ελκυστική «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Και χρονική επέκταση και επιδότηση εισφορών εξετάζει η κυβέρνηση.

Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» επεξεργάζεται πλέον η κυβέρνηση, βλέποντάς το να οδηγείται σε εμφανή αποτυχία, αφού ούτε το 1% των περίπου 700.000 επιχειρήσεων της χώρας δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτό. Τις επικείμενες αλλαγές επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας (Mega): «Είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” κάνοντας δυο βασικές παρεμβάσεις.

Πρώτον, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία του, ώστε να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες και να δηλώσουν περισσότερους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Και, δεύτερον, να το κάνουμε πιο ελκυστικό είτε με επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει τους εργαζόμενους είτε με μεγαλύτερο κίνητρο σε επίπεδο επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. Αυτά τα δυο τα μελετούν στο οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δίνει στον εργοδότη τη γενική δυνατότητα να καλύπτει ως πλαφόν το 50% του μισθού και το κράτος θα καλύπτει το 60% του υπόλοιπου 50%, με αποτέλεσμα να προκύπτει μείωση μισθού 20%.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος