FOLLOW US: facebook twitter

«Παρέλασαν» και τα… πυρόπληκτα δάνεια μαζί με την Πατρών-Πύργου!

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99131″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση ο υφ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για το ΟΧΙ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, άρχισαν στις 10 το πρωί με την  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940 και μετά ο Δήμαρχος Πύργου παρέθεσε δεξίωση στο Λάτσειο προς τις αρχές και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού.

Την παρέλαση που ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί, άνοιξε όπως πάντα η Φιλαρμονική Απόλλων και ακολούθησαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου μαζί με τους καθηγητές τους που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Στην συνέχεια παρέλασαν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της πόλης, με τους μικρούς μαθητές ομοιόμορφα ντυμένους με πολύ ωραίες στολές, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Πύργου και ακολούθησαν το Λύκειο Ελληνίδων με υπέροχες παραδοσιακές στολές και εκπροσώπους από όλα τα τμήματά του, μικρών και ενηλίκων, όπως και ο Λαογραφικός Όμιλός «Ηλείων Παράδοσις» με επίσης παραδοσιακές φορεσιές και τέλος οι πρόσκοποι του Πύργου. Την παρέλαση έκλεισαν όπως πάντα τα στρατιωτικά αγήματα της ΣΕΤΤΗΛ και της 117 Π.Μ που χειροκροτήθηκαν για την άψογη παρουσία τους.

Ραντεβού στην Αθήνα για τα πυροδάνεια

Στο περιθώριο των χθεσινών εκδηλώσεων για το ΟΧΙ ο υφ. Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης- που σημειωτέον κατάγεται από την περιοχή μας-  έκανε σύντομες δηλώσεις για τρία σημαντικά θέματα που αυτήν την περίοδο απασχολούν ιδιαίτερα την Ηλεία και είναι τα πυρόπληκτα δάνεια, η Πατρών- Πύργου και τα υπόλοιπα του Ταμείου Μολυβιάτη, θέματα που του ετέθησαν και από τους φορείς της Ηλείας στην δεξίωση που δόθηκε στο δημαρχείο Πύργου από τον δήμαρχο, χωρις ωστόσο να δώσει καμία σαφή απάντηση.

«Εκτός από την εξαιρετική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε στον Πύργο, είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε με τις αρχές του τόπου και άλλα θέματα που αφορούν την πορεία της Ηλείας, ενός νομού που αξίζει πολύ περισσότερα από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης σε δηλωσεις του.

Σε ότι αφορά τα πυρόπληκτα δάνεια που αυτές ειδικά τις ημέρες βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας ο κ. Συκλακάκης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την Ηλεία, απάντησε λακωνικά ότι «θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες από κοντά σε συζητήσεις που θα γίνουν με επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς στην Αθήνα. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εξελίξεις σε ότι αφορά την Πατρών- Πύργου ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι « είναι απόλυτη δέσμευσή μας να προχωρήσει το έργο το ταχύτατο δυνατό. Βεβαίως αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή αλλά πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρόνο θα παρουσιαστεί η λύση που θα δοθεί».

Τέλος ο υφ. Οικονομικών ρωτήθηκε και για τα υπόλοιπα του Ταμείου Μολυβιάτη, αναφέροντα μόνο ότι «είναι ένα θέμα που θα εξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών και επειδή άπτεται και άλλων υπουργείων δεν μπορώ σήμερα να σας δώσω συγκεκριμένη απάντηση».

Ωστόσο ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, κατανοώντας την αγωνία επαγγελματιών και επιχειρηματιών σε ότι αφορά τα πυρόπληκτα δάνεια, έσπευσε να συμπληρώσει τα λεγόμενα του υφυπουργού δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες από τα όσα συζήτησε μαζί του. « Εκτός από μια λαμπρή και πειθαρχημένη παρέλαση, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τον υπουργό, του θέσαμε τα θέματα και άνοιξε θεωρώ μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τα πυρόπληκτα δάνεια,  του δώσαμε και τον φάκελο με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πύργου και σύντομα θα έχουμε μια επιστροφή πληροφόρησης. Σε ότι αφορά τα πυρόπληκτα νομίζω ότι αυτό που θα ανοίξει πάλι είναι οι 120 δόσεις για να αποπληρωθούν στα 10 χρόνια. Απ΄ότι μάθαμε, πιέζουν οι Θεσμοί γι αυτά τα δάνεια αν λοιπόν έστω υπάρξει μια ρύθμιση  θα πάρουν μια ανάσα και οι επιχειρήσεις, αλλά από κει και πέρα είναι και θέμα της πραγματικής οικονομίας. Αν η Οικονομία δεν πάρει μπροστά όσα δάνεια και να παίρνουμε θα φαινόμαστε καταχρεωμένοι.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot