FOLLOW US: facebook twitter

Παράθυρο ελπίδας για την Αγγελική!

Ημερομηνία: 02-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Οι Ηλείοι άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά ζεστασιάς, συμπαράστασης και προσφοράς για τη 48χρονη μανούλα που δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή

Δεκάδες άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν μετά το δημοσίευμα της «Πρωινής»

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής όλων μας άγγιξε η ιστορία της 48χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, Αγγελικής Κανάκη-Μουτσόλαρη από το Κουφόπουλο Ανδρίτσαινας, που πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία και την περίοδο αυτή προετοιμάζεται για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η ανταπόκριση του κόσμου, αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Πρωινής» με τίτλο «Ένας άγγελος ζητάει τη βοήθειά μας», ήταν απίστευτη, καθώς δεκάδες άνθρωποι όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έγιναν κοινωνοί του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, κοινοποιώντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ρεπορτάζ και απευθύνοντας και αυτοί έκκληση για τη στήριξή της. Ταυτόχρονα, πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα αλλά και τα μηνύματα προς την εφημερίδα, ζητώντας λεπτομέρειες και εκφράζοντας τη διάθεση να τη στηρίξουν όχι μόνο οικονομικά αλλά κοινωνικά και ψυχολογικά, τόσο την ίδια όσο και τα μέλη της οικογένειάς της.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που προκλήθηκε, είναι πραγματικά εντυπωσιακό και παρήγορο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν έχει χαθεί!

Η ευχή και η ελπίδα μας λοιπόν είναι να μην την ξεχάσουν και να μην ξεθωριάσει γρήγορα το ενδιαφέρον των συνανθρώπων μας, γιατί η γλυκιά Αγγελική έχει μπροστά της ένα ταξίδι μακρύ, έναν πραγματικό Γολγοθά και μας χρειάζεται όλους και για πολύ καιρό ακόμα! Η πολύμηνη παρουσία της στην Αθήνα για τη μεταμόσχευση και τη μετέπειτα ιατρική της φροντίδα είναι πολυδάπανη και η Αγγελική αδυνατεί να αντεπεξέλθει, δεδομένου ότι το εισόδημα της οικογένειάς της, του κωφού συζύγου της δηλαδή που ασχολείται με ένα κοπάδι ζώων, είναι πενιχρό και δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τα τρομακτικά έξοδα μετακίνησης και παραμονής της… Για αυτό λοιπόν, ας της δώσουμε ένα «χέρι βοήθειας»… Γιατί και η πιο μικρή βοήθεια, αν τη δώσουμε όλοι μαζί, είναι μεγάλη!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN: GR9801713230006323010061569

Όνομα Δικαιούχου: Αγγελική Μουτσόλαρη

Με τη δικαιολογία: Δωρεά


«Παλεύω να μην πνιγώ σε αυτό το ποτάμι…»

Η περιπέτεια της 48χρονης Αγγελικής ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και από τότε μέχρι σήμερα, παλεύει με το θεριό και βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, έχοντας βρει συμβατό δότη, την αδελφή της…

Η Αγγελική, ένας περήφανος άνθρωπος, γεμάτη ζωή και αισιοδοξία παρά τις τρομερές δυσκολίες που βιώνει η ίδια αλλά και η οικογένεια της, δε το βάζει κάτω…

Τα εισοδήματα της οικογένειας, πενιχρά και σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για τις πολυέξοδες μετακινήσεις της στην Αθήνα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου για έναν και πλέον χρόνο πηγαινοέρχεται με ιδιωτικό μέσο, καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να εκτίθεται σε κόσμο.

Κάθε φορά που φεύγει για τις αναγκαίες χημειοθεραπείες και εξετάσεις, αφήνει πίσω στο χωριό τον σύζυγό της που είναι κωφός (με 85% αναπηρία αλλά χωρίς να λαμβάνει αναπηρική σύνταξη!) αλλά και τα ανήλικα παιδιά της, ένα 11χρονο αγόρι και ένα 7χρονο κορίτσι που φροντίζουν τα υπερήλικα πεθερικά της.

Σε αυτούς είναι πάντα το μυαλό της, μέρα νύχτα, για αυτούς παλεύει…  «Παλεύω να μην πνιγώ σε αυτό το ποτάμι, να βγω νικήτρια για να στηρίξω τα παιδιά μου, την οικογένειά μου» μας λέει.

Η Αγγελική, μετά από έναν χρόνο χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο αλλά και στο σπίτι, καθώς και δεκάδων άλλων εξετάσεων, προετοιμάζεται για τη μεταμόσχευση. 

Σε λίγο θα μετακινηθεί ξανά στην Αθήνα για ακόμα μία χημειοθεραπεία, ώστε να μηδενιστούν όπως μας λέει, κάποιες τιμές και να «καθαρίσει» ο οργανισμός της και να μπει το νέο μόσχευμα. Μετά την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης θα απαιτηθεί νοσηλεία τουλάχιστον ενός μήνα στο Νοσοκομείο και αμέσως μετά τρίμηνη και ίσως περισσότερη παραμονή στην Αθήνα, για παρακολούθηση τυχόν επιπλοκών και διαρκών εξετάσεων. Το διάστημα αυτό, θα πρέπει να πληρώνει για να έχει δίπλα της και μια γυναίκα αποκλειστικά για να τη φροντίζει 24ώρες το 24ωρο…

Έξοδα, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει…

«Μακάρι να μη χρειαζόταν αυτή η έκκλησή μου, μακάρι να ήταν όλα αλλιώς, είμαι όμως δυνατή και θα συνεχίσω να παλεύω με την βοήθεια του Θεού. Αναζητώ μια πηγή για να σωθώ… δεν έχω άλλη διέξοδο ή επιλογή…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot