FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 04-08-2021 | Συντάκτης:
– Τι αλλάζει στις μηνιαίες δόσεις

Μετά τις εκκλήσεις των φοροτεχνικών και με δεδομένο τον χαμηλό ρυθμό υποβολής δηλώσεων αλλά και την καθυστερημένη έκδοση δικαιολογητικών για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η εν λόγω απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό του οφειλόμενου φόρου, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τις πρώτες δύο μηνιαίες δόσεις έως και τις 31 Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της κοινωνίας, παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες» τόνισε, με αφορμή την παράταση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι για το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί έως σήμερα, δεν προκύπτει πληρωμή φόρου, καθώς για την πλειοψηφία των δηλώσεων ο φόρος είναι μηδενικός. Την ίδια ώρα, σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 3,9 εκατ. δηλώσεις (σε σύνολο σχεδόν 6,5 εκατ.), με το Υπουργείο να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος