FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: ΕΛΜΕ, μαθητές και γονείς απαίτησαν άμεση κάλυψη των κενών

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Εκτίμηση Β. Δημητρέλλου ότι μέχρι 15 Νοέμβρη θα έχουν γίνει προσλήψεις

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά που παρουσιάζουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο, η ΕΛΜΕ Ηλείας έχοντας στο πλευρό της γονείς αλλά και μαθητές από το Καράτουλα, την Ανδρίτσαινα και το Εσπερινό Πύργου.

Ο κ. Δημητρέλλος αναγνώρισε το πρόβλημα εκτίμησε ωστόσο πως μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, τα περισσότερα κενά που παρουσιάζουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας, θα έχουν καλυφθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι η κανονικότητα στη λειτουργία των σχολείων, δεν έχει επέλθει δυο μήνες μετά την έναρξη τους, υποστηρίζοντας πως στο Νομό λείπουν 40 καθηγητές με συνέπεια να δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των μαθητών καθώς κάποια παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα μαθήματα κατευθύνσεων. Μάλιστα, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη για την πρόσληψη καθηγητών, υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή τους βάζει σε σκέψεις. «Ή δεν είχαν προγραμματίσει προσλήψεις που δείχνει ανικανότητα ή δεν ήθελε το υπουργείο να λειτουργήσει τα σχολεία από την αρχή για γλιτώσει αυτό το κόστος. Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται για να μην έχουμε το ίδιο φαινόμενο κάθε χρόνο» είπε και το λόγο πήραν δυο μαθήτριες από τα ΓΕΛ Καράτουλα και Ανδρίτσαινας οι οποίες αναφέρθηκαν στις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα (ΑΟΘ, Οικονομία, Μαθηματικά κ.α.) και τόνισαν πως το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να παρέχει στοιχειώδη εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές και τουλάχιστον στα μαθήματα του προσανατολισμού.

«Σύντομα θα καλυφθούν»

Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλος, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αρχές Νοέμβρη, τονίζοντας ότι έχει γνώση όλων των κενών και μάλιστα έχει ενημερώσει την Περιφέρεια και το Υπουργείο με παρεμβάσεις και επαφές στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας. Ο κ. Δημητρέλλος αναφέρθηκε στους Οικονομολόγους που με τις αποσπάσεις έφυγαν εκτός Νομού και οι προσλήψεις ήταν μηδαμινές αλλά και για τις ελλείψεις πέντε Μαθηματικών. «Έχω ενημέρωση πως κατά πάσα πιθανότητα την άλλη εβδομάδα -μέσα προς τέλος- θα έχουμε προσλήψεις. Το λέω με επιφύλαξη. Εκτιμώ ότι έχω κάνει ότι μπορούσα με το παραπάνω. Με το υπάρχον δυναμικό έχει γίνει πλήρης κατανομή στα σχολεία της περιοχής. Εύχομαι οι πληροφορίες που έχω να είναι ουσιαστικές και να καλυφθούν μέχρι 15 Νοέμβρη τα περισσότερα κενά από αυτά που υπάρχουν και προέχουν των ομάδων προσανατολισμού και ιδιαίτερα τα σχολεία των ορεινών περιοχών. Εύχομαι να υπάρχει εκείνος ο αριθμός προσλήψεων για να καλυφθούν όλοι».

Σημειώνεται ότι τα σημαντικότερα κενά εκπαιδευτικών παρουσιάζονται σε Αρχαία Ολυμπία, Ανδρίτσαινα, Βασιλάκι, Κρέστενα, Φιγαλεία, Ζαχάρω, Καράτουλα, Γούμερο, Λάλα, Ανδραβίδα, Τραγανό, Σιμόπουλο, Πανόπουλο, σε Γυμνάσια και ΓΕΛ του Πύργου και της Αμαλιάδας, στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού καθώς και στα ΕΠΑΛ Κρεστένων –  Πύργου – Αμαλιάδας και Λεχαινών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος