FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στον Πύργο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας διεκδικώντας στήριξη

Ημερομηνία: 25-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Υγεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης, αποφάσισε χθες στη διάρκεια γενικής συνέλευσης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Στόχος τους, να εκθέσουν τα αιτήματα τους σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στο εφημεριακό καθεστώς ζητώντας έμπρακτη στήριξη για την λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Στην γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία συμμετείχε και μερίδα γιατρών, το κλίμα σε αρκετές περιπτώσεις ήταν εκρηκτικό – εξαιτίας απόψεων που στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν την κατάσταση- ωστόσο επικράτησε σύνεση μπροστά στο κοινό ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος μίλησε για ετεροβαρή διαχείριση των εισαγωγών της Παθολογικής κλινικής, υποστηρίζοντας την αναντιστοιχία που παρουσιάζεται, με το Νοσοκομείο Πύργου να έχει 60 νοσηλευόμενους ασθενείς και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας 2 με 3. Όπως είπε, η ανάγκη κάλυψης σε ιατρικό προσωπικό, κυρίως στις πρωινές βάρδιες για την παρακολούθηση των νοσηλευόμενων όταν δεν εφημερεύει η Ν.Μ. Αμαλιάδας, είναι επιτακτική. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο που θα θέσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας την προσεχή Τρίτη.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στην τελευταία συνάντηση του Συλλόγου, στο Υπουργείο Υγείας όπου είχε εκφραστεί η πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει σε κάποια ουσιαστική κίνηση. Μάλιστα, στο σημείο αυτό, αποφασίστηκε να στείλουν εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Υγείας παρουσιάζοντας του την υφιστάμενη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι πριν την παράσταση διαμαρτυρίας, (την Τρίτη) ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος