FOLLOW US: facebook twitter

Παρασκευή η προκαταβολή του τσεκ

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:
  • Απροσδιόριστο το ποσό που θα λάβουν φέτος οι παραγωγοί της Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αναμονή και αβεβαιότητα επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Ηλείας, καθώς μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για το πότε θα καταβληθεί η προκαταβολή της γεωργικής ενίσχυσης και για το ακριβές ύψος αυτού του ποσού.

Σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές από πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, προς το απόγευμα, χωρίς όμως κι αυτό να είναι δεδομένο.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Πύργου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί έγγραφο με επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία καταβολή, ενώ δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ούτε το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος παραγωγός.

«Τις προηγούμενες ημέρες πληρώθηκαν κάποιες διοικητικές πράξεις, όμως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα για τις εξατομικευμένες πληρωμές. Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής της προκαταβολής του τσεκ , παρά μόνο κάποιες διαρροές και δημοσιεύματα για τις 27 Οκτωβρίου, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι, ούτε αυτό μπορούμε να το προσδορίσουμε τώρα, καθώς δεν έχει καθοριστεί ημοναδιαία αξία των δικαιωμάτων κάθε παραγωγού. Η εκτίμησή μας, πάντως, είναι πως η φετινή προκαταβολή θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Η πληρωμή θα αφορά όλες τις κατηγορίες ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ 2023), των άμεσων ενισχύσεων, των ενισχύσεων για το ζωικό κεφάλαιο, των ενισχύσεων για τις ορεινές περιοχές και των ενισχύσεων για τα μικρά νησιά.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εξόφληση των ενισχύσεων είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Δεκεμβρίου. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος