FOLLOW US: facebook twitter

M. Παρασκευόπουλος: «Ζητώ την ποινική του δίωξη κατά τον νόμο»

Ημερομηνία: 15-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

makis-paraskeuopoulos

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατέθεσε ο Μάκης Παρασκευόπουλος κατά του Χάρη Αντύπα

Έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατά του Χάρη Δ. Αντύπα, Γενικού Γραμματέα δήμου Πύργου, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, μεταφέροντας έτσι την συνέχεια της διένεξης που έχει προκύψει μεταξύ τους για τα κινητά τηλέφωνα, στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος στην μήνυση που κατέθεσε αναφέρεται αρχικά στο ιστορικό της υπόθεσης που ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου 2016 με την δημοσίευση επιστολής του κ. Αντύπα σε όλον τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κείμενο με τίτλο «…ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΘΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» και μεταξύ άλλων  αναφέρει χαρακτηριστικά:

 «Ο μηνυόμενος, με ύπουλο, δόλιο, έμμεσο πλην σαφέστατο και πολύ συγκεκριμένο τρόπο που δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση ότι αναφέρονται σε μένα (δεδομένου ότι το άρθρο του αποτελεί απάντηση κι αναφέρεται αποκλειστικά σε μένα με σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή, την κοινωνική, προσωπική κι επαγγελματική μου υπόληψη και την δημόσια εικόνα μου), ισχυρίστηκε δια του τύπου ενώπιον χιλιάδων συμπολιτών μου, δημοτών του Δήμου Πύργου και κατοίκων του Νομού Ηλείας και άλλων περιοχών της χώρας τα  κατωτέρω   ψευδή και δυσφημηστικά γεγονότα, δηλαδή ότι:

Ως δικηγόρος δημιούργησα μια μεγάλη περιουσία εκμεταλλευόμενος τον πόνο των συναθρώπων μου

Ότι δεχόμουν περιουσίες από εντολείς μου που δεν είχαν να πληρώσουν  την αμοιβή μου

Ότι ήμουν διαδρομιστής των κομμάτων

Ότι συνάδελφοί μου ίδρυσαν για λογαριασμό μου off shore εταιρείες

Και

ότι είμαι εξωθεσμικό απολίθωμα που όλοι θέλουν να το επικαλούνται ως κατάρα .

Ο μηνυόμενος έπληξε βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου ως  επιστήμονα , πολίτη και προσώπου της δημόσιας ζωής.

Διήνυσα την μέχρι τώρα ζωή μου τηρώντας απαράγραπτα τους γραφτούς και άγραφους κανόνες της ηθικής ,της εντιμότητας, της νομιμότητας ,της δικαιοσύνης και της  αξιοπρέπειας».

Στην συνέχεια ο κ. Παρασκευόπουλος στην μακροσκελή μήνυσή του κατά του κ. Αντύπα, επιχειρηματολογεί σε όσα του καταλογίζει και κάνει αναφορά στην προσωπική του διαδρομή, την πολιτική και την θητεία του στο δήμο Πύργου ως δήμαρχος, τονίζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν τόλμησε με οποιοδήποτε τρόπο να αμφισβητήσει το ήθος μου, την ηθική μου και την προσωπική και πολιτική εντιμότητά μου.» Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Είναι απολύτως ψευδής , γέννημα δόλιας και νοσηρής σκέψης με συνειδητό  σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου, ο ισχυρισμός του μηνυόμενου  : ότι δημιούργησα μια μεγάλη περιουσία εκμεταλλευόμενος τον πόνο των συνανθρώπων μου και  ότι δεχόμουν περιουσίες από εντολείς μου που δεν είχαν να πληρώσουν την αμοιβή μου.»

Καταλήγοντας αναφέροντας όλους τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν του την απόφαση, ζητά «Την ποινική δίωξη και τιμωρία του μηνυομένου κατά νόμον»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος