FOLLOW US: facebook twitter

«Παραμένουν κάτω από το αφορολόγητο όσοι παίρνουν κατώτατο μισθό»

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”64546″ img_size=”full”][vc_column_text]ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, έδωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενη στα σχόλια των κομμάτων ότι η αύξηση θα χαθεί από τη μείωση του αφορολόγητου, η υπουργός τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του».

Ειδικότερα, απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «όσοι επενδύουν την αντιπολιτευτική τους γραμμή στο ότι θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου το 2020 να μην το κάνουν, γιατί έχουν εκτεθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που επέμειναν και για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, την οποία και ακυρώσαμε. Θα τους έλεγα να το αφήσουν στην άκρη, να μην ποντάρουν τα λεφτά τους εκεί, θα ηττηθούν ακόμη μια φορά και θα εκτεθούν, γιατί φαίνεται τι προγραμματικές επιδιώξεις έχουν οι ίδιοι».

Στο σημείο αυτό η κ. Αχτσιόγλου θύμισε ότι το 2012 η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση «… όταν ο κατώτατος μισθός μειώθηκε και θεσπίστηκε ο υποκατώτατος – και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σαν να μην το θυμάται».

Ώθηση στο εισόδημα των εργαζομένων

Η υπουργός αφού υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού «δημιουργεί έναν κυματισμό αύξησης των μισθών σε όλα τα κλιμάκια», αναφέρθηκε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

«Με μοχλούς την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θέλουμε να δώσουμε ώθηση στη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», είπε αρχικά η κ. Αχτσιόγλου, ενώ αναφερόμενη στη σημασία της επαναφοράς των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Αύγουστο του 2018 και στην επέκταση, ήδη, δέκα κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υπογράμμισε ότι «είναι η διαδικασία με την οποία μπορείς συλλογικά να διαμορφώνεις καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας και αυτό να γίνεται γενικώς υποχρεωτικό στον κλάδο».

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia