FOLLOW US: facebook twitter

Παραλειπόμενα από τον «Ηνίοχο 2021»

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Χωρίς τουπέ

*Από νωρίς βρέθηκε στην 117 ΠΜ ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με αρκετό κόσμο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και και τα κατέγραψε για να τα δει όταν επιστρέψει στην Αθήνα. Σε off the record συζήτηση, μας ανέλυσε το σκεπτικό της επιλογής της Καλαμάτας (και όχι πχ της Ανδραβίδας) για το κέντρο εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ισραήλ. Νομίζω ότι κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του, διότι ευτυχώς δεν είχε το τουπέ άλλων συναδέλφων του.

Του λείπει η Ολυμπία!

*«Πηγαδάκι» με τον Αλκ. Στεφανή και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Φλώρο είχε στήσει για αρκετή ώρα ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ. Από όσα μπόρεσα να αλιεύσω, ο κ, Πάιατ εξέφρασε ικανοποίηση για τον καλό καιρό και τις εντυπωσιακές πτήσεις, ενώ κάποια στιγμή είπε ότι του λείπει η Ολυμπία! (I miss Olympia!)

Θυμήθηκε την Αρτέμιδα

*Διακριτικός και σεμνός ο Κύπριος πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος χθες στην Ανδραβίδα, συζήτησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, ενώ δεν παρέλειψε να μας ρωτήσει και για την Αρτέμιδα, την οποία ανοικοδόμησε εξ ολοκλήρου η Κυπριακή Δημοκρατία. O κ. Κενεβέζος έχει βρεθεί αρκετές φορές στην Ηλεία και πλέον δηλώνει φίλος του νομού!

«Πηγαδάκι»

Ενδιαφέρον «πηγαδάκι» είχε στήσει και ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Ηλείο δ/ντή του πολιτικού γραφείου του ΥΕΘΑ, Ν. Παναγιωτόπουλου, Θαν. Βάλαρη, και τον γγ του Υπουργείου, Αντώνη Οικονόμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόσφατη συνεργασια της Περιφέρειας με το ΥΠΕΘΑ.

Τα είπε με τον Μητσοτάκη

Ο κ. Φαρμάκης είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της ομιλίας του δεύτερου. Όπως έγραψε στη συνέχεια σε ανάρτησή του, «οκτώ συμμαχικές χώρες ενώνονται στους ελληνικούς ουρανούς, την ώρα που οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν ηχηρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος. Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και της συνεργασίας. Αλλά και χώρα που δεν διαπραγματεύεται την εθνική της κυριαρχία.Κατά την παρουσία μας στην άσκηση “Ηνίοχος 2021”, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε μία διακρατική συνεργασία υψηλού επιπέδου, πολύτιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά και το υψηλό φρόνημα των ελληνικών φτερών. Με τη δική τους συμβολή, στεκόμαστε πολύ ψηλά».

*Σημείο αναφοράς χθες η Ανδραβίδα, αφού επέδειξαν ενδιαφέρον όλα σχεδόν τα Πατρινά ΜΜΕ αλλά και τα αθηναϊκά, με απευθείας μεταδόσεις, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι ξένων ΜΜΕ.

*Αυτοί που το απόλαυσαν περισσότερο από όλους, ήταν οι ξένοι πιλότοι, διότι ο ήλιος και η θερμοκρασία χθες θύμιζαν καλοκαίρι.

*Ένα… στησιματάκι μας το έκανε ο πρωθυπουργός, αλλά με τόσους συνεργάτες πασοκογενείς, κάποια στιγμή θα υιοθετούσε την… ώρα ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δικαιολογείται να καθυστερήσει, διότι η Πατρών-Πύργου δεν είναι δρόμος για μεγάλες ταχύτητες.

*Η οργάνωση της χθεσινής DV DΑY ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχημένη, κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που κάνει ο διοικητής της 117 ΠΜ, Σμήναρχος Κοκκώνης.

*Διακριτικά παρούσα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δέχεται άδικες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες από το δεξιό μπλοκ της ΝΔ. Εγώ της είπα πάντως ότι χάσαμε το «Κονκλάβιο», που ήταν ίσως η καλύτερη παραπολιτική στήλη στον Τύπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος