FOLLOW US: facebook twitter

Παραιτήθηκε «εκλεκτός» της Φον Ντερ Λάιεν, με καταγγελίες για ελλιπή προσόντα

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κόσμος, Νέα

Από τη νεοσύστατη θέση του ειδικού εντεταλμένου για τις ΜμΕ, με αρχικό μισθό 17.000 ευρώ

Για «μποϊκοτάρισμά» του με πολιτικά – κομματικά κίνητρα, κατηγόρησε τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ο ευρωβουλευτής Μάρκους ΠίπερΜεγάλο πλήγμα στο γόητρό της δέχθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, όταν λίγες ώρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο εκλεκτός της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν παραιτήθηκε. Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή Μάρκους Πίπε

ρ από το γερμανικό κόμμα της Προέδρου, CDU (ΕΛΚ), ο οποίος είχε επιλεγεί για τη νεοσύστατη θέση του ειδικού εντεταλμένου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με μισθό που ξεκινούσε από 17.000 ευρώ. Η Φον Ντερ Λάιεν που είναι η επιλεγμένη υποψήφια του ΕΛΚ για μια νέα θητεία στο τιμόνι της Κομισιόν δέχθηκε σφοδρή κριτική για την επιλογή του, που σύμφωνα με τις καταγγελίες των αντιπάλων του, δεν πληρούσε τα κριτήρια που η ίδια η Κομισιόν είχε θέσει.  

Ο Πίπερ παραιτήθηκε μια ημέρα πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Η πρόσληψη του είχε προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι σημείωσε χειρότερη βαθμολογία στα τεστ αξιολόγησης από άλλους υποψηφίους και δεν υποστηρίχθηκε από τον Τιερί Μπρετόν, τον αρμόδιο Επίτροπο για το χαρτοφυλάκιο, σε προφανή αντίθεση με τις επίσημες κατευθυντήριες γραμμές για τους διορισμούς ανώτερων στελεχών. 

Το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφοφορία του ζήτησε την επανάληψη της διαδικασίας, ενώ προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατέθεσε η Ιταλίδα συνυποψήφιά του για τη θέση.  

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο twitter, ο Μάρκους Πίπερ κατηγόρησε τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ότι «μποϊκοτάρισε» τον διορισμό του για πολιτικούς, κομματικούς λόγους. 

Πηγές προσκείμενες στον Μπρετόν πάντως, δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί του Πίπερ ήταν «στην καλύτερη περίπτωση γελοίοι», ενώ ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Έρικ Μαμέρ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Μαμέρ υποστηριξε ότι η προεκλογική περίοδος έπαιξε ρόλο στην ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού οι ευρωβουλευτές ψήφισαν 382-144 υπέρ της ανάκλησης του διορισμού. 

Πηγή: Efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος