FOLLOW US: facebook twitter

Παραδόθηκε προς χρήση η Παιδική Χαρά Φολόης

Ημερομηνία: 19-08-2022 | Συντάκτης:

-Ικανοποίηση εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρχ. Ολυμπίας, Π. Γιαννακόπουλος

Έτοιμη για χρήση είναι πλέον η παιδική χαρά της Φολόης, καθώς χθες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπεγράφη η απόφαση με την οποία αδειοδοτείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 100.000 ευρώ με χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ και Πράσινου Ταμείου. Έγινε προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την κατασκευή παιδικής χαράς στην ΤΚ Φολόης με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση των χώρων αυτών του δήμου, καθώς και την ορθή και λειτουργική ανασχεδίαση της παιδικής χαράς, προκειμένου να πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών όλων των ηλικιακών ομάδων.

Ο διαγωνισμός έγινε με βάση τις νέες προδιαγραφές που έχει ορίσει το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε οι παιδικές χαρές να παραδίδονται με πιστοποιητικό καταλληλότητας και συμμόρφωσης, το οποίο θα αποδίδει αναγνωρισμένος φορέας πιστοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλαβή των ειδών της παιδικής χαράς, (όργανα, ελαστικά πλακίδια, παιχνίδια, δάπεδο κλπ) έγινε αφού πρώτα προσκομίστηκε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης της παιδικής χαράς από τον ιδιωτικό φορέα πιστοποίησης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι χθες η αρμόδια επιτροπή, έπειτα από αυτοψία μηχανικών, ολοκλήρωσε τον έλεγχο της παιδικής χαράς και έδωσε τη συγκατάθεσή της για να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος