Παραδοσιακοί σπόροι και ζητήματα περιβάλλοντος
Περιβαλλοντική δράση στο ΚΔΑΠ ΑμέΑ «Διάπλασις» με «οδηγό» την Όλγα Βενιζέλου Ρουβά
Τι είναι άραγε ο παραδοσιακός σπόρος;
Πώς τον ξεχωρίζουμε;
Τι είναι η κομποστοποίηση;
Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής δράσης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ- ΑμέΑ «Διάπλασις», με προσκεκλημένη την παραγωγό παραδοσιακών σπόρων και ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Ηλείας κ. Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, η οποία μίλησε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για την αξία και την καλλιέργεια των ελληνικών παραδοσιακών σπόρων, καθώς και για τη διάδοση και την διατήρησή τους. .
Από την κ. Ρουβά, έγινε πλήρης ενημέρωση για τον κύκλο ζωής του σπόρου,, τη μέθοδο της κομποστοποίησης, την πλουσιότερη γεύση των σπόρων, για τα σπάνια αρώματά τους, αλλά και για την ανθεκτικότητά τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή
Φυσικά, ακολούθησε εκτός από την θεωρία και εφαρμογή στην πράξη με βάση όλα όσα έμαθαν γι’ αυτό και με την καθοδήγηση της κ. Όλγας, τα παιδιά δημιούργησαν σβόλους από παραδοσιακούς σπόρους, με σκοπό να τους ρίξουν στο δάσος και να πρασινίσουν τα βουνά μας. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια της δράσης και κυρίως στο πλάσιμο των σβόλων με τους παραδοσιακούς σπόρους και περιμένουν τη στιγμή που θα έρθει η μέρα να τους σπείρουν στο βουνό.
Μια νέα περιβαλλοντική δράση πλησιάζει λοιπόν, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμέΑ Διάπλασις, να διερευνήσουν και να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στη βελτίωση ζητημάτων του άμεσου περιβάλλοντός τους!