FOLLOW US: facebook twitter

Παρ’ ολίγον… «έμφραγμα» στη ΜΕΘ του Πύργου

Ημερομηνία: 09-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

– Ανακλήθηκε μετακίνηση γιατρού προς την Πάτρα με παρέμβαση Πολίτη για να μην ανασταλεί η λειτουργία της

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όταν έγινε γνωστό ότι ηειδικευόμενη πνευμονολογίας που υπηρετεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα πρέπει να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» των Πατρών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι η οργανική της θέση.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, αφού θα έπρεπε να μειωθούν άμεσα οι κλίνες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, ενώ αργά ή γρήγορα θα έμπαινε στο τραπέζι της συζήτησης το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της Μονάδας, με ταυτόχρονη μετακίνηση των νοσηλευόμενων ασθενών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είχαν ήδη κάνει την προετοιμασία για να διακομίσουν τουλάχιστον έναν ασθενή από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Πατρών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μετακίνηση προκάλεσε αντιδράσεις και την παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Σπύρου Πολίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πολίτης ζήτησε από την 6ηΥΠΕ να ανακληθεί η απόφαση της μετακίνησης της συγκεκριμένης γιατρού, εξηγώντας αναλυτικά τις επιπτώσεις που θα επέφερε στην απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και την επακόλουθη ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους.

Το αίτημα αξιολογήθηκε ως βάσιμο και ορθό από την 6η ΥΠΕ, κάτι που οδήγησε στην άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης και στην επιστροφή της γιατρού στο Νοσοκομείο Πύργου.

Ασχέτως του συμβάντος, πάντως, στο νοσοκομείο επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός ότι οι προκηρύξεις σε ειδικότητες ζωτικές για τη λειτουργία των κλινικών, όπως π.χ. η Παθολογική, εξακολουθούν να αποβαίνουν «άγονες». Παράλληλα, εκδηλώνονται διαμαρτυρίες από τους γιατρούς που μετακινούνται από άλλα περιφερειακά νοσοκομεία όπως της Πάτρας ή της Τρίπολης στον Πύργο, καθώς κάνουν λόγο για πρόσθετη σωματική και πνευματική επιβάρυνση, και ζητούν να βρεθεί τρόπος να τερματιστούν οι μετακινήσεις γιατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος