FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας: Με όπλο την άμυνα

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι «ταύροι» είχαν την δεύτερη καλύτερη άμυνα στον 9ο Όμιλο και αυτός ήταν ο βασικότερος παράγοντας που οδήγησε στην παραμονή

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο ΠΑΟΒ είχε εξαρχής δύσκολη αποστολή στη φετινή Γ΄ Εθνική απ’ όταν αποφασίστηκε να διεξαχθεί ένας γύρος καθώς οι «πράσινοι» καλούνταν να δώσουν συνολικά πέντε ματς εντός και επτά εκτός έδρας, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες του ομίλου. Επιπλέον, είχε να αντιμετωπίσει τις αποχωρήσεις παικτών (Ντόμας, Σαμπανέι, Νικολακόπουλος, Βαζ, Χριστόπουλος) και την απουσία του βασικού γκολκίπερ Βορύλλα λόγω της στρατιωτικής του θητείας. Παρά ταύτα όμως, ο ΠΑΟΒ κατάφερε να διατηρηθεί για 8η σερί σεζόν στη Γ΄ Εθνική, με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του.

Η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς σε 12 αγώνες που έδωσε συνολικά, μάζεψε μόλις 8 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα, έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ο οποίος δέχτηκε 7 γκολ (8 γκολ δέχτηκε και ο Παναιγιάλειος). Το να έχεις 8 γκολ παθητικό σε ένα πρωτάθλημα όπου ο ΠΑΟΒ έδωσε μόλις τρεις αγώνες στο «Γρ. Καλάκος» από τους 12 συνολικά (τους δύο πρώτους αγώνες με Παλληξουριακό και Αχαϊκή τους έδωσε στη Ν. Μανωλάδα, λόγω εργασιών στο «Γρ. Καλάκος»), αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο επίτευγμα. Ο Μίκι Τσίρκοβιτς δόμησε μια ομάδα συμπαγή, διαθέτοντας έμπειρους παίκτες στη μεσοαμυντική γραμμή, όπως ο Λιόσης, ο Νικολόπουλος, οι Γιώργος και Περικλής Πολίτης, που με τις πολλές παραστάσεις που έχουν από την Γ΄ Εθνική, φρόντισαν να διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό τα μετόπισθεν.

Χρυσή προσθήκη ο Λαθύρης

Στο επιθετικό κομμάτι, ο ΠΑΟΒ είχε μόλις την 9η καλύτερη επίθεση, σκοράροντας 10 φορές σε 12 αγώνες, με την μεταγραφή του Αχαιού Βαγγέλη Λαθύρη να αποδεικνύεται σπουδαία όσο και κομβική καθώς πέτυχε 5 γκολ σε 8 αγώνες που έδωσε με τους «πράσινους» της Βουπρασίας (ξεκίνησε το πρωτάθλημα στον Πάμισο, με τον οποίο δεν είχε σκοράρει τις πρώτες τρεις  αγωνιστικές). Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΒ συγκέντρωσε 20 βαθμούς και τερμάτισε στην 5η θέση σε ισοβαθμία με τον Εθνικό Σκουλικάδου και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ποδοσφαιρική ρήση ότι η άμυνα φέρνει τις επιτυχίες. Με όπλο, λοιπόν, την στιβαρή άμυνα, ο ΠΑΟΒ σε 12 αγώνες, γνώρισε μόλις δύο ήττες, στο Διαβολίτσι και στο Αίγιο, με τελικό απολογισμό 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Και όπως προείπαμε, με πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αρκετές αποχωρήσεις και έχοντας δώσει μόλις τρεις αγώνες φέτος στο «Γρ. Καλάκος», στοιχεία που καθιστούν… άθλο την παραμονή στη Γ΄ Εθνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος