FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από τα τρία εκατ. ευρώ οι οφειλές στο ρεύμα του Φράγματος Πηνειού

Ημερομηνία: 21-10-2024 | Συντάκτης:

«Γρίφος» τα χρέη του διυλιστηρίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με γρίφο για δυνατούς λύτες μοιάζει η εξόφληση του ρεύματος από τον δήμο Ήλιδας, καθώς τα συσσωρευμένα χρέη μόνο για το διυλιστήριο στο Φράγμα Πηνειού υπερβαίνουν τα τρία εκατ. ευρώ και η είσπραξη των οφειλών δεν είναι εύκολο εγχείρημα.

Όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Λαμπρινός, το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας αρνείται να εντάξει τον δήμο στο κοινωνικό τιμολόγιο και ζητά επιτακτικά την είσπραξη των οφειλών για την εξόφληση του λογαριασμού.

«Ο λογαριασμός στον δήμο είναι 3,1 εκατ. ευρώ μόνο για το διυλιστήριο στο Φράγμα. Αποδεικνύεται ότι το νερό για να έρθει στα σπίτια μας, έχει κόστος που πρέπει να πληρωθεί. Το υπουργείο είναι κάθετο και αρνητικό: “Να εισπράξετε τα χρωστούμενα”. Ούτε καν αποδέχεται την πρόταση του δήμου να συμπεριληφθεί στα κοινωνικά τιμολόγια. Παραμονεύει για να χρεοκοπήσουμε να μας κατηγορήσει σαν ανίκανους και να περάσει την πρότασή του για ιδιωτικοποίηση», τόνισε ο κ. Λαμπρινός και πρόσθεσε πως οι κινήσεις είναι περιορισμένες.

«Μια συμφωνία με τη ΔΕΗ για δόσεις και πάλιν όμως πρέπει να πληρώσουμε. Μια δεύτερη με τους δήμους του Κάμπου, που χρησιμοποιούν το νερό από το διυλιστήριο, να συμμετάσχουν στα έξοδα,καθ’ όσον ο προηγούμενος δήμαρχος, για να είναι ανεξέλεγκτος, τους είχε αφήσει χωρίς να συμμετέχουν στα έξοδα. Και το δύσκολο η είσπραξη των οφειλόμενων από τους δημότες», εξήγησε ο κ. Λαμπρινός συμπληρώνοντας ότι μια προσεκτική ματιά  στα νούμερα θα καταδείξει ότι και η είσπραξη να γίνει, τα ποσά αρκούν για την πληρωμή της ΔΕΗ και της εταιρείας που λειτουργεί το διυλιστήριο, αλλά θα είναι προσωρινή και δεν επαρκεί για βελτίωση της ποιότητας του νερού και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Το πρόβλημα θα παραμένει επί μακρόν και οδηγεί σε δυσάρεστες λύσεις. Θα αποδεικνύει όπως και το άλλο με τα απορρίμματα, ότι φαραωνικά έργα με μεγάλο λειτουργικό κόστος, που δεν κατασκευάζονται από τους ανάλογους φορείς (εδώ περιφέρεια) και δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν οι φορείς που τα κατασκευάζουν, είναι ένα διαρκές πρόβλημα και διαρκώς θα είμαστε σε αναζήτηση λύσεων», κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot