FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 600 ζώα κάηκαν στην Πηνεία!

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

-Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε από την πυρκαγιά η τοπική κτηνοτροφία

Πολύ μεγαλύτερη από τους αρχικούς υπολογισμούς είναι η ζημιά στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της Πηνείας, αφού σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και τη Διεύθυνση της Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας κάηκαν τουλάχιστον 600 ζώα κτηνοτρόφων της περιοχής. Η μεγαλύτερη ζημιά εντοπίζεται κυρίως στο Μαζαράκι, αλλά και σε άλλους οικισμούς όπως η Απιδούλα, ο Πρόδρομος, τα Κολοβέικα και τα Δαλαβουρέικα.

Αμέσως μετά την καταγραφή, προκειμένου να δρομολογηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, έδωσε εντολή για την άμεση ταφή των καμένων ζώων για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, καθώς επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ήδη ο δήμος έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με κάτοχο ιδιωτικών μηχανημάτων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και η ταφή θα γίνει χώρο κοντά στις στάνες κάθε κτηνοτρόφου μετά από υπόδειξή του σε λάκκο που θα γίνει με τη χρήση εκσκαφέα – φορτωτή τύπου JCB σε βάθος τουλάχιστον δύο μέτρων, αφού γίνει πρώτα επίστρωση της επιφάνειας του λάκκου με ναϋλον ικανού πάχους και στην επιφάνεια πάνω από τα ζώα θα τοποθετηθεί ασβέστης που θα καλύπτει πλήρως τις υγειονομικές απαιτήσεις. Η τελική επιφάνεια θα προκύψει με επίχωση ικανής ποσότητας χώματος. Τα νεκρά ζώα θα μεταφερθούν στον τόπο ταφής με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot