FOLLOW US: facebook twitter

«Πάνω από 100 περιστατικά παρανομιών τα 2-3 τελευταία χρόνια»!

Ημερομηνία: 29-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Ηλεία, Νέα

Την πάταξή τους στην Τ.Κ. Μακρισίων, ζητάει ο αναπλ. δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Την ανάγκη για συνεχή αστυνόμευση στην Τ.Κ. Μακρισίων, για την εξάλειψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων διαρρήξεων, κλοπών αλλά και ξυλοδαρμών, εκφράζει ο αν. δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Γιαν. Δάγκαρης.

Επιτακτική χαρακτηρίζει  την ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές, για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών στην Τ.Κ. Μακρισίων, ο αναπλ. δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Γιάννης Δάγκαρης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δάγκαρης ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  τα περιστατικά παρανομιών που έχουν συνοδευτεί και από βία σε κατοίκους, τα τελευταία 2-3 χρόνια ξεπερνούν τα 100!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δικαιολογημένα έντονη ανησυχία αλλά και αναστάτωση στο χωριό, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο …επόμενος στόχος των θρασύτατων  δραστών.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δύο νέα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στα Μακρίσια και μάλιστα στη μία περίπτωση  κάτοικος … βρήκε  τον κλέφτη μέσα  στο σπίτι του και όταν ο τελευταίος τον αντελήφθη  έσπευσε να εξαφανιστεί!

«Υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους από τα αλλεπάλληλα κρούσματα παρανομιών που  λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας. Αυτό πιστεύω ότι επί το πλείστον οφείλεται στην έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιοχή. Ζητάμε από τους αρμοδίους να μεριμνήσουν ώστε  να είναι συνεχής η αστυνόμευση, για να σταματήσει  το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο που έχει τρομοκρατήσει  τους κατοίκους» ανέφερε ο κ. Δάγκαρης.

Ο ίδιος παρά τα όσα έχουν αναφερθεί ότι οι δράστες  προέρχονται κυρίως από την τοπική κοινότητα,  επισημαίνει ότι τα τελευταία κρούσματα δεν είναι από  ντόπιους σύμφωνα και με τις μαρτυρίες όσων έτυχε να βρεθούν μπροστά τους,  κατά την ώρα της παράνομης δράσης τους…

Ωμή βία…

«Νωπός» είναι εξάλλου  στο χωριό ο  ξυλοδαρμός  μιας ηλικιωμένης γυναίκας και μιας 38χρονης που βρισκόταν μόνη με το παιδί στο σπίτι της, απ’ όπου της αφαίρεσαν 2.5000 ευρώ.

Άνθρωποι ηλικιωμένοι, ανήμποροι, του μεροκάματου αλλά και γυναίκες και παιδιά καθημερινά πέφτουν θύματα κλοπών και διαρρήξεων από θρασύτατους δράστες που εκμεταλλεύονται την απουσία πολύ κόσμου από το χωριό λόγω εργασιών  και «χτυπούν» μέρα μεσημέρι φορώντας κουκούλες, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να ασκήσουν βία, αν κάποιος από τους ανυποψίαστους πολίτες βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ή επιχειρήσει να αντισταθεί.

Οι κάτοικοι των Μακρισίων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν φύλαξη και μεγαλύτερη αστυνόμευση ενώ είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους προκειμένου να διαφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες τους, αν οι κλοπές και οι διαρρήξεις συνεχιστούν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot