FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Τρεις «σφαγές», ένας βαθμός!

Ημερομηνία: 18-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η φάση του πρώτου πέναλτι στο 7ο λεπτό του προχθεσινού αγώνα, με τον Χειμωνέττο να βρίσκει καθαρά το πόδι του Χατζηστάμου.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν, ελέω διαιτησίας, από 4 έως 6 βαθμούς στα ματς με Διαγόρα, Παναιγιάλειο, Ιάλυσο

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός, είναι γεγονός, πως με τον Άγγελο Διγκόζη στον πάγκο, έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Πέντε ματς έχει καθίσει μέχρι στιγμής στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Μακεδόνας τεχνικός και οι ερυθρόλευκοι έχουν απολογισμό δύο νίκες επί του Αστέρα και του Παλληνιακού, μία ισοπαλία στο Αίγιο και δύο ήττες από τις ομάδες της Ρόδου, Διαγόρα και Ιάλυσο, που είναι ισχυρές στα κέντρα αποφάσεων. Πήραν επτά βαθμούς στα πέντε τελευταία ματς κι έχουν 15 αυτή τη στιγμή, αλλά στους αγώνες με Διαγόρα, Παναιγιάλειο και Ιάλυσο έπεσαν θύμα «σφαγιαστικών» διαιτησιών και θα μπορούσαν να έχουν 19 έως 21 βαθμούς και να ήταν τώρα ακόμα και τρίτοι, σε απόσταση αναπνοής από την προνομιούχο 2η θέση.

 

Οι χαμένοι βαθμοί

Με Διαγόρα στον Πύργο, στις 18 Νοεμβρίου, ο Βεργέτης από την Αρκαδία αποβάλλει στο 27΄, ελαφρά τη καρδία, τον Αρβανίτη με δεύτερη κίτρινη με το σκορ στο 0-1 και στο 59΄ δεν δίνει πέναλτι στο Σωτηρόπουλο, με το σκορ να διατηρείται στο 0-1 σε εκείνο το σημείο. Τελικό αποτέλεσμα 0-2 και μηδέν βαθμοί για τον Πανηλειακό, ενώ δικαιούνταν τουλάχιστον να μη χάσει. Άρα, το λιγότερο, ένας χαμένος βαθμός.

Στις 8 Δεκεμβρίου στο Αίγιο, ο Πανηλειακός προηγείται 0-2 από το 18΄, αλλά ο διαιτητής Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία, στην επανάληψη φέρνει τα πάνω κάτω. Στο 67΄ με το σκορ στο 0-2, ο τερματοφύλακας του Παναιγιαλείου χτυπά εκτός φάσης τον «Φίγκο», δεν αποβάλλεται ως έπρεπε, βάζει συνεχώς τους Πυργιώτες στην περιοχή τους με πολλά ανύπαρκτα φάουλ , τιμωρούνται με ανύπαρκτες κίτρινες οι Μπαρμπαρούσης, Κωνσταντακόπουλος (συμπλήρωσαν κάρτες κι έχασαν το προχθεσινό ματς με τον Ιάλυσο) και ο Παναιγιάλειος ισοφαρίζει στο 87΄. Κοντολογίς, αντί για τρεις βαθμούς, ο Πανηλειακός πήρε έναν, άρα άλλοι δύο χαμένοι βαθμοί.

Πάμε και στο ματς με τον Ιάλυσο. Δύο πέναλτι «μαρς» στο πρώτο 20λεπτο, δεν υποδείχτηκαν υπέρ του Πανηλειακού από τον διαιτητή Τσουκαλά από την Αθήνα, δύο πέναλτι που ο γράφων, βλέποντας τις φάσεις,  αναρωτιόταν τι θα γινόταν αν το Στάδιο Πύργου είχε 1.500-2000 φιλάθλους την Κυριακή (είχε μόλις 300). Ίσως και να μην τελείωνε το ματς! Ήταν τόσο καταφανέστατα τα πέναλτι, που δεν αποκλείεται να είχαμε έκρηξη από πλευράς φιλάθλων, εφόσον είχαν προηγηθεί ανάλογες άκρως εχθρικές διαιτησίες με Διαγόρα και Παναιγιάλειο. Και για να επιστρέψουμε στους χαμένους βαθμούς, αν ο Πανηλειακός προηγείτο στο σκορ, δεν θα έχανε, με το πάθος που έβγαζε στο γήπεδο και παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Καπετανάκη, Μπαρμπαρούση, Κωνσταντακόπουλου, Μπουρνέλη κ.α..

 

Δραστικές κινήσεις

Συνοπτικά λοιπόν, η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη, έχασε σε αυτά τα τρία ματς , ελέω διαιτησίας, από τέσσερις έως έξι βαθμούς και τώρα θα είχε 19 ή 21 πόντους και θα ήταν 3ος ή 4ος στη βαθμολογία, σε κοντινή απόσταση από τις ροδίτικες ομάδες, εφόσον αυτές θα έχαναν βαθμούς στον Πύργο.

Και κάτι τελευταίο. Με τις ανακοινώσεις δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός στην Ε.Π.Ο.. Πρέπει να δρομολογηθούν πιο δραστικές κινήσεις και η Ε.Π.Σ. Ηλείας να πάρει και αυτή πρωτοβουλίες. Υποτίθεται πως είναι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ηλεία, οπότε θα πρέπει να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς την Ε.Π.Ο..

Και μιας και αναφερθήκαμε στην Ε.Π.Ο., θα πούμε χαριτολογώντας, να μην αμελήσει  να σώσει και το Φοίβο, για να ολοκληρωθούν στις 14 Απριλίου  οι «ομορφιές» στον 6ο Όμιλο!

 

Φωτογραφία: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος