FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Συμπαγής αμυντικά, θα δυναμώσει επιθετικά-Φιλικό με Πάτραι το Σάββατο

Ημερομηνία: 28-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Πανηλειακός έκανε το τρία στα τρία στα φιλικά παιχνίδια, μετά τη νίκη του επί του Αίαντα Γαστούνης, το περασμένο Σάββατο, δείχνοντας πως βαδίζει σε καλό δρόμο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ του. Οι ερυθρόλευκοι είναι συμπαγείς αμυντικά, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ σε αυτά τα τρία φιλικά που έχουν δώσει.

Στα γκολπόστ ο Γιάννης Μαντζάρης εμπνέει σιγουριά, ενώ πολύ σταθερός είναι και ο Παναγιώτης Κουρλός, με τους δύο γκολκίπερς να μοιράζονται μέχρι στιγμής τον χρόνο συμμετοχής (ένα ημίχρονο ο καθένας σε κάθε φιλικό). Στο κέντρο της άμυνας είναι οι δυναμικοί Δ. Τσίγκρηλας, Κασμερίδης και στα άκρα οι Λίμα, Διαμαντόπουλος, αλλά και ο Γαλανόπουλος που διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα, όλοι τους ταχύτατοι.

Ανασταλτικά βοηθούν πολύ οι μεσοαμυντικοί, ο αεικίνητος Λάμπης Μπάλλας, που τρέχει ασταμάτητα 90 λεπτά και ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος Κάκα, που διαθέτει και καλή τεχνική. Στην επίθεση αν ο Πανηλειακός λύσει το πρόβλημα της δυστοκίας, είτε με τον Άντερσον είτε με όποιον άλλον φουνταριστό αποκτηθεί, καθώς χάνει πολλές ευκαιρίες, θα είναι ακόμα πιο δυνατός. Ο Εμμάνουελ Μενσά είναι ο παίκτης που έχει κλέψει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις με την ποιότητα που διαθέτει. Ο Γκανέζος επιτελικός μέσος κάνει όλο το παιχνίδι του Πανηλειακού αλλά και σκοράρει, όπως έκανε και στα τρία μέχρι τώρα φιλικά ματς (3 γκολ-3 ασίστ). Πολύ ποιοτικός είναι και ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος εξτρέμ Πεντρίνιο, ο οποίος δεν έπαιξε με το Διαβολίτσι λόγω τραυματισμού, και επέστρεψε στο ματς με τον Αίαντα αγωνιζόμενος για 30 λεπτά.

Αρσενίδης και Λούσκος στα άκρα της επιθετικής γραμμής είναι γρήγοροι και ο Παναγιώτης Τσίγκρηλας εξελίσσεται συνεχώς ως σέντερ φορ (πέτυχε δύο γκολ με την Κυπαρισσία και είναι μέσα στις φάσεις).

Κοντολογίς, ο Πανηλειακός διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές, απομένει να σκοράρει πιο εύκολα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος, καθώς μην ξεχνάμε ότι είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα που έχει αλλάξει κατά 9/11 το βασικό σχήμα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Με Πάτραι το Σάββατο

Επόμενο φιλικό για τον Πανηλειακό, με το Πάτραι το προσεχές Σάββατο στις 4.30μ.μ. στο Στάδιο Πύργου. Άλλη μια ομάδα που θα την αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ οι δυο τους είχαν κοντραριστεί και στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Επίσης ένα δυνατό φιλικό, που ενδείκνυται για συμπεράσματα από τον έμπειρο τεχνικό Γιώργο Κούτση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος