FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Παλληξουριακός 1-0: Ολοταχώς προς την Γ Εθνική!

Ημερομηνία: 16-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την λήξη του αγώνα πανηγύρισαν τη νίκη τους ξανά μαζί με τους Red Boys.

Ο Πανηλειακός με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σάκη Τζανέτου έκαμψε την αντίσταση των νησιωτών και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Η ποιότητα του Σάκη Τζανέτου έκανε την διαφορά στο χθεσινό ματς στον Πύργο για την 3η αγωνιστική στον 5ο όμιλο των μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ, ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Παλληξουριακό. Ο έμπειρος μέσος ήταν ο «καταλύτης» στη νίκη του Πανηλειακού με 1-0, καθώς σκόραρε με έναν απίθανο όσο και σπάνιο τρόπο, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 34΄, ξεκλειδώνοντας έτσι την άμυνα του Παλληξουριακού. Μια πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου καθώς ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή του ομίλου (στους 7 βαθμούς) με το Πάτραι, που έφερε ισοπαλία στην Καλαμάτα με τον Πανθουριακό. Και με άλλο ένα τρίποντο την προσεχή Κυριακή, ξανά στον Πύργο, κόντρα στον Πανθυρεατικό Άστρους, οι Πυργιώτες θε εξασφαλίσουν κατά μεγάλο ποσοστό την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Μια νίκη, χθες, που μπορεί να μην συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση και οι 700 φίλαθλοι να είναι αναγκασμένοι να ξεχάσουν γρήγορα το ματς (ιδίως το β΄ ημίχρονο) αλλά σε τέτοια παιχνίδια το αποτέλεσμα είναι που μετράει και το 1-0 άφησε ικανοποιημένους άπαντες στο στάδιο Πύργου, αφού ο στόχος του τριπόντου επετεύχθη. Ο Πανηλειακός ήταν εμφανώς καλύτερος στο α΄ ημίχρονο, όπου πέρα από το γκολ είχε κι άλλες δύο καλές φάσεις να σκοράρει με Κακόγιαννο και Τζανέτο στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο β΄ μέρος υπό την πίεση να κρατήσει το υπέρ του σκορ, δεν απέδωσε καλά, αλλά δεν απειλήθηκαν κιόλας.


Το παιχνίδι

Ο Παλληξουριακός μπήκε δυνατά στο πρώτο τρίλεπτο για να αιφνιδιάσει, αλλά ο Πανηλειακός, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Παναγιώτη Δημάκη, ισορρόπησε γρήγορα και άρχισε να γίνεται απειλητικός. Στο 4΄ από βολέ του Καπετανάκη ο ταχύτατος Κακόγιαννος έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό που τον μάρκαρε και έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπραντ. Στο 6΄ φαλτσαριστό πλασέ του Τζανέτου από πλάγια δεξιά απέκρουσε με γροθιές ο γκολκίπερ του Παλληξουριακού, με τον Πανηλειακό να ψάχνει το γκολ στο πρώτο α΄ ημίχρονο. Αυτό ήρθε τελικά στο 34΄ με ένα αριστοτεχνικό απευθείας κόρνερ από δεξιά του Σάκη Τζανέτου, με τα απίθανα φάλτσα που πήρε η μπάλα να ξεγελούν τον Μπραντ και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-0). Στο 43΄ οι Κεφαλονίτες απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς με ένα δυνατό απευθείας φάουλ του Λυκούδη από αριστερά, που απέκρουσε με γροθιές ο Καπετανάκης και στο 45΄ ένα καλοχτυπημένο απευθείας φάουλ του Μπάλλα από πλάγια αριστερά έδιωξε με γροθιές ο Μπραντ στο αριστερό του “παραθυράκι”.

Στην επανάληψη ο Πανηλειακός οπισθοχώρησε σχετικά γρήγορα και έδωσε χώρους στον Παλληξουριακό, αλλά αμυντικά ήταν εξαιρετικός και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Επιθετικά, οι ερυθρόλευκοι υστέρησαν στην τελική πάσα και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, έστω στην αντεπίθεση. Μοναδικές καλές φάσεις σε ένα πολύ κακό β΄ ημίχρονο, στο 56΄ μια κεφαλιά του Δ. Τσίγκρηλα στην προσπάθειά του να απομακρύνει ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ληξουρίου, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καπετανάκη και στο 88΄ ένα σουτ του Τσαγκάρη υπό πίεση, με εξουδετερωμένο τον Μπραντ, που έδιωξε δύο μέτρα πριν την γραμμή της εστίας ο Φράγκος.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Τζανέτος, Γκρίλλας, Γαλανόπουλος, Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας. Άριστη η διαιτησία του Κεφίλη από την Κόρινθο.

Ο Τζανέτος μόλις έχει κάνει το 1-0 και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι, Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας, Μπάλλας, Γκρίλλας, Τζανέτος, Π. Τσίγκρηλας (61′ Τσαγκάρης-90+′ Μάζης), Έλιοτ, Κακόγιαννος (80′ Μπατζακόπουλος).

Παλληξουριακός: Μπραντ, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Φράγκος, Λυκούδης (65′ Λουλούδας) Κουκουβίνος (78′ Πολλάκης), Γασπαρής, Μπράτι, Αντεντέγι (46′ Ακριστινέι), Καράι, Χατζιάι (86′ Μαρκάτος).


Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ

Τα αποτελέσματα

Πανηλειακός-Παλληξουριακός 1-0
Πανθουριακός-ΑΠΣ Πάτραι 1-1
Πανθυρεατικός-Πανγυθεατικός 0-0
Ρεπό: Τσιλιβή


Η βαθμολογία
(Σε 3 αγώνες)

Πάτραι (7-1) 7
Πανηλειακός (4-0) 7

Πανγυθεατικός 0-0 3

———————————–

Πανθουριακός (2-2) 2
Παλληξουριακός (1-2) 2
Πανθυρεατικός (0-3) 1
Τσιλιβή — –


Επόμενη αγωνιστική (22/5)

Πανηλειακός-Πανθυρεατικός
ΑΠΣ Πάτραι-Πανγυθεατικός
Τσιλιβή-Πανθουριακός 0-3 α.α.
Ρεπό: Παλληξουριακός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος