FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: «Κλειδώνει» την άνοδο την Κυριακή

Ημερομηνία: 20-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στις 5μ.μ. ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας των μπαράζ, με αντίπαλο τον Πανθυρεατικό

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Η ώρα της ανόδου στην Γ΄ Εθνική έφτασε για τον Πανηλειακό. Την Κυριακή στις 5μ.μ., θα υποδεχτεί στο Στάδιο Πύργου, τον Πανθυρεατικό Άστρους, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ των Πρωταθλητών ΕΠΣ, για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν για τον Πανηλειακό, αφού τις δύο επόμενες αγωνιστικές έχει Πάτραι και Πανθουριακό εκτός, ενώ στο φινάλε της διαδικασίας των μπαράζ έχει ρεπό. Κάτι που σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο νίκη την Κυριακή κόντρα στους Πρωταθλητές Αρκαδίας. Μια νίκη που αν έρθει θα σημάνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική, αφού οι 10 βαθμοί, είναι πιθανό να αποδειχτούν αρκετοί για τους Πυργιώτες. Ο Πανθυρεατικός φαντάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα του 5ου Ομίλου. Ηττήθηκε στην πρεμιέρα 3-0 στην Πάτρα και έφερε λευκή ισοπαλία εντός με τον Πανγυθεατικό. Έχει μόλις ένα βαθμό και πολύ δύσκολα θα είναι στην τριάδα της ανόδου.

Ο Πανηλειακός είναι πανίσχυρος στην έδρα του (και όχι μόνο), με όπλο την άμυνά του πορεύεται αήττητος και την Κυριακή φέρεται αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση «άνοδος». Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Παναγιώτη Δημάκη, ο οποίος θα δοκιμάσει το πόδι του στην σημερινή προπόνηση.

Κατά τα άλλα, στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει κινητοποίηση. Οι Red Boys έχουν δηλώσει πως θα είναι εκεί, δυναμικά, στην Θύρα 9, για να δώσουν ώθηση στους παίκτες με τις ιαχές τους και τα τραγούδια τους και απομένει να γεμίσει (ει δυνατόν) και το υπόλοιπο γήπεδο και όλοι μαζί να σπρώξουν την ομάδα στην πολυπόθητη νίκη ανόδου. Άλλωστε, η θέση του Πανηλειακού, βάσει ιστορίας, είναι στις εθνικές κατηγορίες και… ήγγικεν η ώρα να επιστρέψει στην ανανεωμένη και σαφώς πιο ανταγωνιστική Γ΄ Εθνική τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και η ερυθρόλευκη Διοίκηση καλεί τους φιλάθλους του Πύργου και όλης της Ηλείας να ενισχύσουν την ομάδα στο ματς αυτό, που δικαίως έχει τον χαρακτήρα τελικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος