FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-0: Με ψυχή η πρώτη νίκη στον Πύργο!

Ημερομηνία: 21-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Λούσκος μόλις έχει σκοράρει και τρέχει να πανηγυρίσει.

Ο Πανηλειακός σκόραρε με τον Λούσκο στο 37΄ και κράτησε παθιασμένα το υπέρ του σκορ

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στον Πύργο και τη δεύτερη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, κόντρα στο Διαγόρα Βραχνεΐκων με σκορ 1-0, χθες στο «Μαρακανά», παρουσία 500 περίπου φιλάθλων, που ενίσχυσαν οικονομικά την οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ (όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν στην οικογένειά του).

Οι «μπέμπηδες» του Κώστα Λούσκου έβγαλαν σε άλλο ένα ματς πολλή ψυχή, πολύ πάθος, απόλυτη συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι (δέχτηκαν λίγες φάσεις) και ευτύχησαν να σκοράρουν από την «άσπρη βούλα», με ένα έξυπνο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε άψογα ο 17χρονος Γιώργος Λούσκος. Ο Πανηλειακός έφτασε έτσι τους 8 βαθμούς, έχοντας μόλις μία ήττα τις πρώτες πέντε αγωνιστικές και η πορεία του μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική τηρουμένων των αναλογιών.

Περιχαρείς οι ερυθρόλευκοι χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

 

Το παιχνίδι

Στο α΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός δεν ήταν καλός. Έχασε αρκετές μονομαχίες και έδωσε την ευκαιρία στο Διαγόρα να απειλήσει με στημένες μπάλες. Στο 7΄  ένα πολύ καλό απευθείας φάουλ του Κοτσόκολου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρακίτσος.  Και στο 31΄ από κόρνερ του Κοτσόκολου, ο ψηλόσωμος Λίπι  έπιασε την κεφαλιά, ο Καρακιτσος βρήκε τη μπάλα και αυτή εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν. Στο 37′ ο Π. Τσιγκρηλας πήρε τη μπάλα από δεξιά πέρασε έναν αντίπαλο, έβγαλε σέντρα προς τον Λούσκο, αυτός κοντρόλαρε και τη στιγμή που ο Τρίγκας έκανε το τάκλιν να διώξει, ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού «τσίμπησε» τη μπάλα και πήρε το αδιαμφισβήτητο πέναλτι. Ο ίδιος πήρε τη μπάλα και το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας  το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στις αρχές της επανάληψης, ο Διαγόρας πίεσε για την ισοφάριση και είχε δύο φάσεις. Στο 52΄ από σέντρα του Νιφοροπουλου, ο Πανάρετος έπιασε την κεφαλιά λίγο άουτ και στο 62΄ το σουτ του Σταυρόπουλου από αριστερά μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο Καρακιτσος στη δεξιά του γωνία.

Από το 65΄ και μετά ο Πανηλειακός ισορρόπησε και έχασε ευκαιρίες για το 2-0. Στο 63΄ ο Λούσκος έδωσε στον Π.Τσίγκρηλα, αυτός πάσαρε στο Δαλαβουρα που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Παπαπέτρου που σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Δρακόπουλος. Στο 69΄ το μακρινό σουτ του Γεωργαντόπουλου πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή φάση του Διαγόρα στο ματς.

Στο 74′ από φάουλ του Τσαμπουρή ο Σταματελάτος μπήκε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Δρακόπουλος και στο 77΄ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανηλειακό, όταν από λάθος της άμυνας του Διαγόρα, ο νεαρός Αρβανίτης βγήκε τετ-α-τετ με τον Δρακόπουλο, πλάσαρε αλλά απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ του Διαγόρα.

Η λήξη του αγώνα έφερε κλίμα ευφορίας σε όλους στον Πανηλειακό και οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους νεαρούς ερυθρόλευκους.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Δ. Τσίγκρηλας (κορυφαίος), Π. Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Παπαπέτρου, Καρακίτσος, χωρίς να υστερήσει κανείς.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Νικολόπουλος (57΄ λ.τρ. Κωστόπουλος), Κύτταρης (72′ Τσαμπουρής), Δ. Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Λίλα, Λούσκος, Δαλαβούρας, Π.Τσίγκρηλας (75΄ λ.τρ. Αρβανίτης), Σταματελάτος, Παπαπέτρου (90΄ Κουζής).

Διαγόρας: Δρακόπουλος, Ασπρογιάννης, Χαρίζι, Λίπι, Κοτσόκολος (80΄ Νικολόπουλος), Τρίγκας, Σταυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος (65′ Παπαδόπουλος), Καλλιτσουνάκης (46΄ Γρ. Νιφορόπουλος), Γεωργαντόπουλος, Πανάρετος (72΄ λ.τρ. Βέρρας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot