FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακή Γενική Απεργία στις 26 Φλεβάρη για την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Και μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα από τον Γιάννη Τζουανόπουλο τον Απρίλιο
Συνέντευξη τύπου χθες από τη Συντονιστική Επιτροπή του Συμβουλίου Αιρετών

Στη φάση συντονισμού της γενικής απεργίας στο Νομό που έχει οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, με πρωταρχικό αίτημα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα, βρίσκεται το Συμβούλιο Αιρετών της Ηλείας, όπως ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έγινε στο Λάτσειο παρουσία αιρετών της Ηλείας αλλά και του Ηλείου στιχουργούκαι διοργανωτή της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια Γιάννη Τζουανόπουλου, ο οποίος και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια μεγάλης συναυλίας τον Απρίλιο στο Σύνταγμα για την υποστήριξη του αιτήματος άμεσης κατασκευής του δρόμου, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Νομό όπως ο αυτοκινητόδρομος, το Hotspot στο Επιτάλιο και οι πανεπιστημιακές σχολές.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο, ζήτησε εκ νέου σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις από την κυβέρνηση για το χρηματοδοτικό πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

«Εμείς απαιτούμε να εξαντληθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να μας δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση και επίσης ζητούμε να κατασκευαστεί όχι με περισσότερο κόστος από το προβλεπόμενο και να μην έχει διόδια. Αυτό είναι θέση μεγάλων φορέων της περιοχής που συμμετείχαν εδώ, και από ό,τι είδα το πολιτικό σύστημα της χώρας που περνά από εδώ,έτσι αναφέρεται. Να γίνει χωρίς αύξηση κόστους και χωρίςδιόδια και να ξεκινήσει άμεσα» τόνισε.

Ο Δήμαρχος Πύργου προανήγγειλε κινητοποιήσεις στο Βουπράσιο, στα όρια της Ηλείας με την Αχαΐα, με ομιλίες Δημάρχων από τους όμορους Νομούς (Αχαΐα, Μεσσηνία) και τα Ιόνια νησιά (Κεφαλονιά) με σύνθημα «ΟΛΗ Η ΗΛΕΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».

Παράλληλα άφησε και αιχμές για όσους ευθυγραμμίζονται με τις μέχρι τώρα υπουργικές εξαγγελίες. «Τόση ασάφεια και αδιαφορία για ένα έργο πνοής δεν δικαιολογείται να ομολογείται από πολιτικά στελέχη και ειδικά από αυτοδιοικητικούς. Ή η αφέλεια είναι τεράστια ή υπάρχει δόλος. Δεν είναι σοβαρός λόγος δημόσιας διατύπωσης αυτό να βγαίνεις να λες ας κοστίσει όσο να ναι και όπως ναι. Εμείς λέμε ότι αυτή η άποψη είναι άποψη συναλλαγής και δεν οδηγεί πουθενά» ανέφερε και συμπλήρωσε πως ενόψει της κινητοποίησης θα προωθήσει και επικοινωνιακά την γενική απεργία μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειώσουμε ότι στην Πανηλειακή απεργία και τις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τρεις από τους εφτά δήμους της Ηλείας, Πύργου, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης και μαζικοί φορείς του νομού.

Ο κ. Τζουανόπουλος στη σύντομη τοποθέτηση του, τόνισε πως η συναυλία που διοργανώνει, θα είναι μια δυνατή στιγμή στο Σύνταγμα για την Ηλεία με στόχο την προώθηση του δίκαιου αιτήματος κατασκευής του δρόμου, με γνωστούς καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν και θα στείλουν το δικό τους μήνυμα «όχι άλλα θύματα στο δρόμο της Πατρών- Πύργου».

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΩΡΑ 12:00 μμ

ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ

Όρια Νομών ΗΛΕΙΑΣ – ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΛΗ Η ΗΛΕΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

“ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟ – ΟΛΥΜΠΙΑ -ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ:  ΠΥΡΓΟΥ, ΠΗΝΕΙΟΥ,ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΧΑΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος