FOLLOW US: facebook twitter

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Χημειοθεραπεία… κομμένη μέχρι νεωτέρας!

Ημερομηνία: 11-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά διακόπηκαν – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dete.gr- οι χημειοθεραπείες σε ασθενείς Ογκολογικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Καρκινοπαθείς κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε αιφνιδιαστικά και εντελώς απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς όχι μόνο να ειδοποιηθούν τελευταία στιγμή πως ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού τους, αλλά να μην είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του προγράμματος.

Ανασφάλεια για το αύριο, φόβος, ταλαιπωρία και απαξίωση συνθέτουν το σκηνικό που έζησαν για ακόμη μια φορά δεκάδες καρκινοπαθείς από την Πάτρα  και την ευρύτερη περιοχή – να σημειωθεί ότι και οι καρκινοπαθείς της Ηλείας κάνουν εκεί τις θεραπείες του- , οι οποίοι είχε προγραμματιστεί να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται με τον τρόπο αυτό.

Τα τελευταία χρόνια είναι επαναλαμβανόμενα τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς δεν υπήρχαν τα φάρμακα που απαιτούνται για την δημιουργία των σχημάτων, τα οποία δίνονται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Ωστόσο όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Γώγος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Παθολογικής Κλινικής, το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της έλλειψης κάποιου συγκεκριμένου φαρμάκου τονίζοντας ότι η έλλειψη υπάρχει σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Υπάρχουν κατά καιρούς διάφορα προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, όμως λύνονται. Το πρόβλημα που προέκυψε τώρα αφορά σε 3-4 ασθενείς και αναμένεται να έχει επιλυθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Οι χημειοθεραπείες στους υπόλοιπους ασθενείς γίνονται κανονικά» ανέφερε ο κ. Γώγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος