FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Φωτιά στο λιμάνι! (φωτό)

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Χρήστος Χαντζαράς ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία Pro.
Κάηκε το Κατάκολο από τους «αφηνιασμένους» οδηγούς-Νικητής ο Χαντζαράς στην Pro και ο Δαρζέντας στην Street Legal

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Πήρε φωτιά το λιμάνι Κατακόλου  στο 2ο Αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την Proaction και αποτέλεσε  συνδιοργάνωση της ηλειακής λέσχης Art Of Speed με την Start Line.  33 οδηγοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στην εξαιρετικά διαμορφωμένη πίστα, τεχνική και συνάμα γρήγορη. Ο ήχος από τα φτιαγμένα αυτοκίνητα, ο πυκνός καπνός και η μυρωδιά από τα καμένα λάστιχα, ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες θεατές.

Ανάμεσα στους οδηγούς και ο σπουδαίος Ηλείος drifter της Art Of Speed, Νίκος Τσέλος, με τον «γορίλα» του, το MAZDA RX8,  που στα διπλά περάσματα στη μεγάλη κατηγορία, Pro, ήθελε να ανέβει στο βάθρο μέσα στο… σπίτι του, αλλά η ατυχία του το στέρησε.

Ο Νίκος Τσέλος, στον αγώνα για την πρόκριση στην 8άδα, αποκλείστηκε από τον Μανώλη Νταή με TOYOTA COROLLA, λόγω κλαταρισμένου λάστιχου στην εκκίνηση. Έτσι, δεν έγινε διπλό πέρασμα,  ο Νταής έτρεξε μόνος το δεύτερο πέρασμα και ουσιαστικά προκρίθηκε άνευ αγώνα στην 8άδα!

Νικητής στην Pro αναδείχτηκε ο Χρήστος Χαντζαράς με BMW E36, που στον ημιτελικό νίκησε τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο, επίσης με BMW E36, με 8-2 και 5-5 και στον τελικό τον Γιώργο Λαγό (επίσης με BMW E36) με 5-5 και 6-4, μετά από μεγάλη μάχη. Τρίτος κατετάγη ο  Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος που επικράτησε στο μικρό τελικό του Μανώλη Ασλάνη με FORD ESCORT MK2.

Στην κατηγορία Pro συμμετείχε επίσης από ηλειακής πλευράς ο Νίκος Ζάχος με BMW E30 (Art Of Speed), που έμεινε και αυτός εκτός 8άδας στα διπλά περάσματα καθώς αποκλείστηκε από τον Σπύρο Μανή με 0-10 και 6-4.

Νικητής ο Δαρζέντας στην Street Legal

Στην κατηγορία Street Legal, νικητής ήταν ο Γιώργος Δαρζέντας με BMW E36, επικρατώντας στον τελικό του Παναγιώτη Ράπτη με Nissan 200SX. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο μαχητής Παναγιώτης Γρηγορίου με BMW E36 και 4ος ήταν ο Κώστας Τσιάκας με Opel Ascona.

Ο Γιώργος Καφετζής (Art Of Speed), με TOYOTA CELICA, αποκλείστηκε στην 8άδα από τον Κώστα Τσιάκα, ενώ ο Κώστας Νικολόπουλος με BMW E36 (Art Of Speed), δεν κατάφερε να μπει στην 8άδα. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν και οι επίσης Ηλείοι (της Art Of Speed),  Θοδωρής Βλάχος με BMW E30 και Διονύσης Καρκούλιας με FORD SIERRA.

Ο Νίκος Τσέλος ήταν θεαματικός στα βαθμολογημένα, αλλά άτυχος στα διπλά περάσματα.
Ο Γιώργος Λαγός έφτασε στον τελικό της κατηγορίας Pro.
Εντυπωσιακό το Nissan του Ηρακλή Λεοντή.
Ο Ηλείος Νίκος Ζάχος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στα βαθμολογημένα.
Ο νικητής στην κατηγορία Street Legal, Γιώργος Δαρζέντας.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε το 2ο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot