Πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ από την ΠΟΕ ΟΤΑ: «Αιτία πολέμου» η απαγόρευση προσλήψεων και οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”27037″ img_size=”full”][vc_column_text]Πανελλαδικό συλλαλητήριο, θα πραγματοποιήσουν στις 7 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ ΟΤΑ, επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση, στα πρώτα βήματά της δεν έθεσε στον πυρήνα της πολιτικής της την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε έδειξε ιδιαίτερη πρόθεση για συνεργασία με τους εκπροσώπους της στην κατεύθυνση αυτή. «Η προώθηση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (καθαριότητα, οικονομικές υπηρεσίες, πράσινο κ.λπ.) σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα κλιμάκωση της απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. από 1 προς 1 σε 5 προς 1, αποτελεί «αιτία πολέμου». Στα πρώτα βήματα της η νέα κυβέρνηση, σε αντίθεση με την ανάγκη των καιρών για περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κατάργησε την διοικητική αυτονομία του Σ.ΕΠ.Ε. την στιγμή που θα έπρεπε να ενταθούν οι έλεγχοι για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων, πολλές φορές θανατηφόρων. Η νέα κυβέρνηση θεσμοθέτησε ένα απόλυτα Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης των Δήμων. Και ενώ στο σύστημα Διοίκησης των Δήμων υπερασπίζεται και θεσμοθετεί την «εξουσία του ενός» στον τρόπο λήψης των αποφάσεων των Συνδικάτων εμφανίζεται υπερασπιστής της πολυφωνίας και της αμεσοδημοκρατίας. Στόχος, η αδυναμία λήψης αποφάσεων στα Συνδικάτα, η κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας και η κάμψη κάθε εργατικής αντίστασης και διεκδίκησης.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν την συγκρότηση ενιαίου μετώπου των εργαζομένων διεκδικώντας:
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πολυετή απασχόληση στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
-Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.
-Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
-Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
-Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας.
-Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]