FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: ΑΟΘ, Ανατομία και Δίκτυα Υπολογιστών για προετοιμασμένους

Ημερομηνία: 07-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

  • Σκυτάλη αύριο Πέμπτη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με τα θέματα σε Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Δίκτυα Υπολογιστών που διαγωνίστηκαν οι Ηλείοι υποψήφιοι να χαρακτηρίζονται βατά αλλά για καλά προετοιμασμένους.

Αύριο Πέμπτη την σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουνίου, με Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για καλά προετοιμασμένους

Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) των ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό του Φροντιστηρίου «ΑΛΜΑ» Έφη Βαγγοπούλου, ήταν σαφή αλλά μεγαλύτερης δυσκολίας από τα περσινά. «Η απάντηση των ερωτημάτων Δ1 και Δ2 απαιτούσε πολύ καλό διάβασμα από τους υποψηφίους και εμπέδωση της συγκεκριμένης ύλης που αφορά τον προϋπολογισμό του κράτους».

Όσον αφορά τα θέματα στο μάθημα της Ανατομίας- Φυσιολογίας ΙΙ σύμφωνα με την Βιολόγο του φροντιστηρίου «ΑΛΜΑ» Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου, απαιτούσαν προσοχή στη λεπτομέρεια και απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κάνει πολύ καλή προετοιμασία. «Η απομνημόνευση σε μήκη ανατομικών δομών που ήταν απαραίτητη για τις απαντήσεις ήδη από το πρώτο θέμα μπορεί να στερήσει μόρια. Τα ζητούμενα ήταν σαφή και η κριτική ικανότητα που απαιτούσαν ήταν πιο περιορισμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Τα θέματα στο μάθημα των δικτύων, όπως ανέφερε η Πληροφορικός του Φροντιστηρίου “ΑΛΜΑ” Σταυρούλα Μακρή ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης, ήταν απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. “Απαιτούσε καλή διαχείριση του χρόνου και συγκέντρωση για την σωστή εκτέλεση των πράξεων. Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους τους μαθητές”.


Γεώργιος Νικόλαος Μαγκλάρας, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

«Ήταν έξυπνα τα ζητήματα βέβαια είχαν ένα βαθμό δυσκολίας, πιστεύω όμως ότι όσοι είχαν διαβάσει, σίγουρα θα τα κατάφερναν. Θεωρώ ότι τα έχω πάει πολύ καλά. Αναμενόμενα ήταν, εκτός από ένα θέμα που μας αιφνιδίασε αλλά τα απάντησα και είμαι ικανοποιημένος».

Γιάννης Κολλητήρης, Ανατομία και Φυσιολογία

«Τα θέματα ήταν πιστεύω βατά, είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και θεωρώ ότι έχω γράψει καλά. Δεν αιφνιδιάστηκα από κανένα θέμα ωστόσο θα έπρεπε να είχες διαβάσει καλά για να ανταπεξέλθεις».

Χρυσέττα Λουμιώτη, Ανατομία και Φυσιολογία

«Σε γενικές γραμμές τα πήγα καλά, είχαν κάποιες απαιτήσεις τα θέματα. Περίμενα ότι θα έχει ποικιλία ερωτήσεων απ’ όλα τα κεφάλαια αλλά έβαλαν κάποια συγκεκριμένα».

Ιωάννα Καζάκου, Ανατομία και Φυσιολογία

«Τα θέματα δεν ήταν και τόσο εύκολα, αλλά για όποιον είχε διαβάσει όλη την χρονιά μπορούσε να γράψει αν και πιστεύω ότι έκρυβαν αρκετές παγίδες τα υποερωτήματα. Έπρεπε να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις πολλές φορές το ερώτημα για να καταλάβεις τι ακριβώς σου ζητάει. Άλλα περιμέναμε αλλά άλλα έπεσαν. Όλα καλά».

Χρυσή Λουμιώτη, Ανατομία και Φυσιολογία

«Τα θέματα εμένα μου φάνηκαν δύσκολα, μπορεί να έφταιγε ότι δεν είχα διαβάσει τόσο πολύ καλά. Περίμενα να ήταν λίγο πιο εύκολα, ήταν όλα από ένα κεφάλαιο και αυτό με δυσκόλεψε».

Γεωργία Λαμπροπούλου, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

«Ήταν εύκολα για κάποιον που είχε διαβάσει. Η θεωρία ήταν εύκολη την έγραψα αλλά οι ασκήσεις ήταν περίπλοκες και δεν ξέρω αν τα έχω βγάλει σωστά. Εγώ τα περίμενα, ήμουν σίγουρη ότι θα πέσει αυτή η θεωρία και την είχα διαβάσει αλλά για τις ασκήσεις υπήρξε μια άσκηση που δεν την είχαμε ξανακάνει στο σχολείο».

Ειρήνη Κουρκούτα, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

«Γενικότερα τα θέματα ήταν εύκολα για όποιον είχε προετοιμαστεί. Εγώ μπόρεσα να ανταπεξέλθω, έγραψα τα περισσότερα. Οι ασκήσεις ήταν λίγο ζόρικες αλλά πιστεύω ότι καλά τα έχω πάει. Πάλι καλά που έπεσαν εύκολα θέματα που μπορούσαμε να τα αναπτύξουμε, και ήταν αναμενόμενα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot