FOLLOW US: facebook twitter

Πανάκριβη η υγεία για τους μισούς Έλληνες

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86308″ img_size=”full”][vc_column_text]Δύσκολες εποχές για τους ασθενείς φαίνεται ότι είναι αυτές που διανύουμε, καθώς όσο περνούν τα χρόνια οι υπηρεσίες, ειδικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, φθίνουν, ενώ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη η προσπάθεια των πολιτών να καλύψουν τις δαπάνες για τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Οπως αποτυπώνεται στην πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΙατρικούΣυλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) µε τη συµµετοχή 19 οργανώσεων ασθενών, σε ποσοστό 50% οι πολίτες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την υγεία τους.

Σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται όσοι έχουν ηλικία άνω των 65 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 60% δεν µπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για δαπάνες υγείας. Η έρευνα έδειξε ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας, οι πρώην Μονάδες ΠΕΔΥ κ.λπ.

Είναι ενδεικτικό ότι το 59% των πολιτών γυρίζει την πλάτη στον οικογενειακό γιατρό, ενώ το 80% έχει πληρώσει από την τσέπη του για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ίσως γι’ αυτό οι πολίτες δηλώνουν µη ικανοποιημένοι από το νέο σύστημα που περιλαμβάνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot