FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: Μουσείο Πύργου: Αδιαφορία ή ανικανότητα

Ημερομηνία: 27-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ειρωνικό φαντάζει το σενάριο περί κλεισίματος του Μουσείου Πύργου, μόλις προχθές οι αρχές του Πύργου εγκαινίασαν τη λειτουργία του νέου Μουσείου .

Προφανώς είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία δεν είχαν αντιληφθεί την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του από την επομένη κυρίως η Δημοτική Αρχή εγκαλείται για το ρηχό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει γύρω από τη λειτουργία του Μουσείου και για το πλεόνασμα άστοχων πανηγυρισμών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας μας, έχουμε τονίσει την δυνατότητα ένταξης του συγκεκριμένου Μουσείου στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αυτό μπορεί να γίνει γιατί τα εκθέματα που βλέπει ο επισκέπτης στις προσθήκες του Μουσείου προέρχονται από το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ανήκουν στην Ολυμπιακή Ενότητα .

Είναι γνωστό ότι όλο το απόθεμα της Αρχαίας Ολυμπίας συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO. Εύκολα λοιπόν με έναν εισηγητικό φάκελο και το Μουσείο Πύργου λόγω συνέπειας και συνέχειας των εκθεμάτων εντάσσεται σε αυτή την ενότητα ,εντάσσεται στα μνημεία UNESCO.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα .Δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον ούτε για δυο -τρεις υπαλλήλους που θα μπορούσε να λειτουργούν το Μουσείο

Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτόν το ενδιαφέρον όλων των εξουσιών τοπικού και κεντρικού χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα είναι έπεαπτερόεντα.

 

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Καρδιολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος