FOLLOW US: facebook twitter

Πάμε και όπου βγει

Ημερομηνία: 13-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο σιδηρόδρομος ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα για τους εντελώς λάθος λόγους. Με την τραγωδία των Τεμπών. Όμως, όπως όλοι έμαθαν έκτοτε, η τραγωδία ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου μιας πολιτικής, αδιαφορίας, απαξίωσης, αλλά και σκόπιμης υποβάθμισης του μέσου εδώ και πολλές δεκαετίες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς τα πράγματα να βελτιώνονται, η ειδησεογραφία εμφανίζει ένα μέσο που παραμένει ανασφαλές και με τον ορίζοντα της αναβάθμισής του να παραμένει αόρατος.

Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη Ευρώπη η συζήτηση κατά πόσον ο σιδηρόδρομος μπορεί να ανταγωνιστεί τις αερομεταφορές παραμένει ζωντανή, ειδικά τώρα που αρκετές κυβερνήσεις αποφάσισαν να λάβουν μέτρα περιορισμού των πτήσεων μικρών αποστάσεων, δεχόμενες το επιχείρημα ότι η αεροπορική βιομηχανία έχει μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Με βάση την τρέχουσα εγχώρια ειδησεογραφία, η λέξη απογοήτευση είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ταξίδι του σιδηρόδρομου στη χώρα μας έχει μεγάλο κόστος και μεγάλη διάρκεια αν… κατορθώσει να φτάσει στον προορισμό του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot