FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΜΕ Ηλείας: Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στον Πύργο

Ημερομηνία: 02-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”111054″ img_size=”full”][vc_column_text]Με συγκέντρωση στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο τίμησαν χθες το πρωί την Εργατική Πρωτομαγιά τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ Ηλείας,  κρατώντας πανό και τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναξαν συνθήματα υπέρ της εργατικής τάξης, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες, από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφωνα Αθανασόπουλο, και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα & Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πύργου με τη ΔΑΣ, Νίκου Γκότση.

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας να μείνει όρθια η κοινωνία και επικέντρωσε την ομιλία του στην παιδεία και στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.[/vc_column_text][vc_single_image image=”111053″ img_size=”full”][vc_column_text]«Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο θέλει να βάλει ταξικό φραγμό στα παιδιά της εργατικής τάξης, θέλει φοβισμένους εκπαιδευτικούς. Θέλει να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και όλων όσων ευαγγελίζονται τέτοια σχέδια. Γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί είμαστε σε θέση μάχης», τόνισε.

Ο Νίκος Γκότσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για την ενίσχυση και την προστασία της δημόσιας Υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, του μισού μισθού και της εκτόξευσης της ανεργίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η Μάη είναι η μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων», τόνισε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot