FOLLOW US: facebook twitter

PalsoDay: Βραβεύτηκαν 399 Ηλείοι μαθητές που αρίστευσαν στις ξένες γλώσσες!

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

Σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού χθες στην ΠΕ Ηλείας το PalsoDay που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηλείας

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, βραβεύτηκαν χθες το πρωί στην καθιερωμένη εκδήλωση PALSO DAY,  στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της ΠΕ Ηλείας, 399  μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Ηλείας- μελών του Συλλόγου- που αρίστευσαν στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας LAAS (PALSO) και NOCN της σχολικής περιόδου 2021-22.

Την εκδήλωση των βραβεύσεων διοργάνωσε  ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας παρουσία όλου του ΔΣ του Συλλόγου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου, του επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Βουλευτού Ηλείας Μ. Κατρίνη, του δημάρχου Πύργου κ. Π. Αντωνακόπουλου, εκπροσώπου της βουλευτού Δ. Αυγερινοπούλου,  του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας PALDO γ. Λαυδαριά και των προέδρων PALSO Αχαίας και Άρτας και φυσικά εκατοντάδων γονιών που ήρθαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν  τα παιδιά τους που αρίστευσαν στις ξένες γλώσσες.

Συγκεκριμένα  βραβεύτηκαν 399 αριστούχοι: 155 από τις εξετάσεις LAAS Μαΐου 2022, 65 από τις εξετάσεις NOCN Δεκεμβρίου 2021 και 179 από τις εξετάσεις NOCN Μαΐου 2022. Επίσης ειδική βράβευση έγινε στους 33 αριστούχους των εξετάσεων LAAS που πέτυχαν το απόλυτο “ΑΡΙΣΤΑ” με βαθμό “100”..

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου που συνεχάρη όλους τους αριστούχους μαθητές αλλά και τους γονιούς του που ωθούν τα παιδιά τους στο να αποκτήσουν ως σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους μια ξένη γλώσσα. Τόνισε ακόμα ότι δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή για τους εκπαιδευτικούς, από το να βλέπουν τους μαθητές τους να αριστεύουν και αυτή ειναι η δική τους δικαίωση. Χαιρεστισμούς απηύθυναν ακόμα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Πύργου κ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο εκπρόσωπος της κ. Αυγερινοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας PALSO,  που αναφέρθηκαν στην αξία της γνώσης καθώς και των ξένων γλωσσών για να μπορέσουν αύριο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

 Σε όλους τους παρευρισκόμενους αριστούχους  δοθηκαν πέρα από τους επαίνους τους,  συμβολικά δωράκια, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν πλούσια δώρα, προσφορά του Συλλόγου και χορηγών εκδοτικών οίκων. Επίσης ένα συμβολικό δωράκι προσφέρθηκε από τον Σύλλογο και στους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών- μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στις εξετάσεις, ως αναγνώριση της σημαντικής συμβολής τους στην απόκτηση του σημαντικού εφόδιου της γλωσσομάθειας για το μέλλον των νέων παιδιών, ενώ παράλληλα έγινε και η κοπή πίτας του Palso Day.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος