FOLLOW US: facebook twitter

Palso Day με αριστεία και χαμόγελα: Βραβεύτηκαν 250 μαθητές που αρίστευσαν σε εξετάσεις ξένων γλωσσών

Ημερομηνία: 28-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Τους 250 περίπου αριστούχους μαθητές, επιτυχόντες των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας PALSO και NOCN της σχολικής περιόδου 2-17-2018, βράβευσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας, στην επιτυχημένη εκδήλωση Palso Day που έχει γίνει θεσμός για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ηλείας, αφού πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας το Σάββατο το απόγευμα , παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ του Συλλόγου Palso Ηλείας, των ιδιοκτητών και εκπαιδευτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Palso, εκπροσώπων Εκδοτικών Οίκων αλλά και των γονέων των μαθητών, αφού οι επιτυχίες των παιδιών τους, αποτελούν ηθική δικαίωση και για τους ίδιους που πασχίζουν  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους και βεβαίως ένα από αυτά και πολύ σημαντικό είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Οι ξένες γλώσσες είναι επένδυση ζωής

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου Χριστίνα Λαμπροπούλου, που μίλησε για την αξία της γνώσης ξένων γλωσσών.

«… Η πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών είναι δύναμη, κλειδί επιτυχίας στη ζωή τους και η αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στη σύγχρονη κοινωνία είναι δεδομένη. Οι ξένες γλώσσες δεν είναι έξοδο, είναι εφόδιο για τη ζωή, είναι δρόμος επικοινωνίας, διευρύνει τους ορίζοντες της σταδιοδρομίας και δημιουργεί πολίτες ενός ευρύτερου κόσμου έτσι ακριβώς όπως αξίζει για τα παιδιά μας. Ωστόσο η ξένη γλώσσα δεν αρκεί αν δεν είναι πιστοποιημένη και η πιστοποίηση γίνεται μέσα από εξετάσεις γλωσσομάθειας. Η palso διοργανώνει δύο φορές το χρόνο τις εξετάσεις  LAAS  και NOCN οι οποίες πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια διαφάνειας και αδιαβλήτου και κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των μαθητών». Τέλος η κ. Λαμπροπούλου τόνισε ότι μαζί με τους μαθητές που αρίστευσαν, βραβεύονται και οι δάσκαλοί τους γιατί δεν υπάρχει για εκείνους μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση από το να βλέπουν τους μαθητές τους να αριστεύουν. «Να μην ξεχνάτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Άπιαστα όνειρα δεν υπάρχουν παρά μόνο άνθρωποι που τα αφήνουν στη μέση».

Ακολούθησε η βράβευση και απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες μαθητές των παραπάνω εξετάσεων, με πρώτους τους 8 μαθητές που  πήραν το απόλυτο ΑΡΙΣΤΑ 100/100, σε όλα τα παιδιά  προσφέρθηκαν και  συμβολικά δωράκια,  ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση για τους παρευρισκόμενους μαθητές (πολυμηχανήματα, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα, λεξικά) προσφορά του Συλλόγου και των συνεργαζόμενων εκδοτικών οίκων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος