FOLLOW US: facebook twitter

Πάλη: Πρωταθλητής Ελλάδας ξανά ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος-«Ασημένιος» ο Παπαδάτος

Ημερομηνία: 22-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Αρίωνας πήρε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία των Εφήβων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα-Ασημένιο μετάλλιο ο Παπαδάτος

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων το  Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης U20. Εκεί, ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος του Π.Σ. Τιτάν Πύργου στέφθηκε ξανά Πρωταθλητής Ελλάδας και στην κατηγορία των Εφήβων φέτος, στην κατηγορία των 72 κιλών. Θυμίζουμε πως στις 2 Μαρτίου είχε πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία των Ανδρών στην Αργυρούπολη. Ο 17χρονος σπουδαίος Πυργιώτης παλαιστής, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, έφτασε έτσι τα 6 χρυσά πανελλήνια μετάλλια τα τελευταία χρόνια καθώς έχει πάρει δύο στην κατηγορία των παίδων, άλλα δύο στους παμπαίδες και φέτος ένας στους Άνδρες κι άλλο ένα το Σάββατο στους Εφήβους. Πρόκειται δηλαδή για τον καλύτερο Έλληνα παλαιστή τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία του και σίγουρα έπονται κι άλλες επιτυχίες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες, με το μεγάλο του όνειρο φυσικά να είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα Τρίκαλα, το Σάββατο, το «αγρίμι» της ελληνικής πάλης κέρδισε 4 αγώνες, επικρατώντας 9-0 στον τελικό, επιβεβαιώνοντας με το πιο πειστικό τρόπο την ανωτερότητά του.

Ο Αδαμάντιος Παπαδάτος πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

«Ασημένιος» ο Παπαδάτος

Όπως πολύ καλή παρουσία είχε και ο 17χρονος Λεχαινίτης παλαιστής, Αδαμάντιος Παπαδάτος, ο οποίος στα 77 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Παπαδάτος πέτυχε δύο νίκες και ηττήθηκε στον τελικό. Η δεύτερη θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η καλύτερή του επίδοση και αναμένεται να φέρει κι άλλα μετάλλια στο μέλλον.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος και ο Παπαδάτος με τους προπονητές τους Αλέξη Κολιτσόπουλο και Γιώργο Νικολόπουλο.

Τέλος, από πλευράς Π.Σ. Τιτάν Πύργου, ταξίδεψε στα Τρίκαλα και ο Δημήτρης Ντοχάς, αλλά προερχόταν από τραυματισμό και τελικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην κατηγορία των 87 κιλών. Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές τους Αλέξης Κολιτσόπουλος και Γιώργος Νικολόπουλος.

Η Διοίκηση του Π.Σ. Τιτάν Πύργου συγχαίρει τους δύο αθλητές του συλλόγου και τους εύχεται καλή συνέχεια στις διεθνείς διοργανώσεις που θα πάρουν μέρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος