FOLLOW US: facebook twitter

Πάλη: Πρωταθλητής Ελλάδας στους Άνδρες ο Κολιτσόπουλος – «Να συνεχίσω να φέρνω επιτυχίες»

Ημερομηνία: 04-03-2024 | Συντάκτης:
Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον παππού του, Δημήτρη Κολιτσόπουλο, ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Π.Σ. Τιτάν, ενώ την απονομή στον Αρίωνα έκανε η αδερφή του Αλέξη Κολιτσόπουλου, Ιωάννα.

Ο 17χρονος Αρίωνας παρότι Έφηβος πήρε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία των Ανδρών στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος σημείωσε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του. Ο ταλαντούχος Πυργιώτης αθλητής του Αλέξη Κολιτσόπουλου και του Π.Σ. Τιτάν Πύργου, στέφθηκε το Σάββατο πρωταθλητής Ελλάδας στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, στην κατηγορία των Ανδρών, παρότι είναι μόλις 17 ετών και η φετινή χρονιά είναι η πρώτη του στην κατηγορία των Εφήβων! Είναι ο πρώτος του τίτλος ως πρωταθλητής Ελλάδας στους Άνδρες και με το ταλέντο που διαθέτει αλλά και την δύναμη ψυχής που τον διακρίνει, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής U17 τον Αυγουστο 2023 στην Κωνσταντινούπολη, πέτυχε το Σάββατο τρεις μεγάλες νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών-Γυναικών, που διεξήχθη στο Α΄ Δημοτικό Γυμναστήριο Αργυρούπολης κι έφτασε στην κορυφή και στο χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό νίκησε τον Δημήτρη Σωτηριάδη του ΠΑΟΚ, με 4-0 και πτώση, έναν αθλητή που είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τον Αρίωνα και είχε τα σκήπτρα στην κατηγορία. Ο Αρίωνας είναι πλέον ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης κι έπεται συνέχεια…

Επόμενος στόχος για τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο είναι να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι και γι’ αυτό θα συμμετάσχει τον Απρίλιο στο Αζερμπαϊτζάν στο Προ-ολυμπιακό τουρνουά και αν χρειαστεί στο παγκόσμιο Προ-ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο. Στόχος δύσκολος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αλλά ο Αρίωνας έχει σφυρηλατήσει χαρακτήρα νικητή και είναι… ικανός για όλα!

Οι αθλητές του Π.Σ. Τιτάν, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, Αδαμάντιος Παπαδάτος, μαζί με τον προπονητή τους Αλέξη Κολιτσόπουλο, τον Δημήτρη Κολιτσόπουλο, τον Γιώργο Νικολόπουλο και την Ιόλη Κολιτσοπούλου.

Αρ. Κολιτσόπουλος: «Να συνεχίσω να φέρνω επιτυχίες»

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος μίλησε χθες στην «Πρωινή» για την μεγάλη επιτυχία του και ανέφερε πως θέλει να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες στο άθλημα που αγαπά. Ο Αρίωνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μέσα στους στόχους μου να στεφθώ πρωταθλητής Ελλάδας και στους Άνδρες, για να αποδείξω ότι μπορώ να συνεχίσω να φέρνω επιτυχίες στο άθλημα και επίσης για να δώσω αυτή τη χαρά στον πατέρα μου και στον παππού μου. Είναι μεγάλο επίτευγμα να είσαι πρώτη χρόνια στην κατηγορία των Eφήβων και να βγαίνεις πρωταθλητής στους Άνδρες. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό και θέλω να συνεχίσω να φέρνω επιτυχίες για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τον σύλλογό μου και τον Πύργο».

Όσο για τον επόμενο στόχο του, είπε: «Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το μεγάλο μου όνειρο και γι’ αυτό θα συμμετάσχω τον Απρίλιο στο Προ-ολυμπιακό τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς Π.Σ. Τιτάν Πύργου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών-Γυναικών πήρε μέρος και ο επίσης 17χρονος Αδαμάντιος Παπαδάτος στα 72κ. της ελληνορωμαϊκής πάλης κι έφτασε στα προημιτελικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot