FOLLOW US: facebook twitter

«Παλαιολόγεια 2016» στο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 02-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xlemoutsiΤην Κυριακή η εκδήλωση

Την μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου και τελευταίου κτήτορα του Κάστρου Χλεμούτσι, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τιμά την ερχόμενη Κυριακή, 6 Ιουνίου, στις 11:30 το μεσημέρι η Τοπική Κοινότητα Κάστρου. Τα ‘Παλαιολόγεια’, γίνονται για πέμπτη χρονιά, ξεκίνησαν το 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας εφήβων Κάστρου και την συνδρομή άλλων τοπικών παραγόντων και κατοίκων, επανελήφθησαν το 2012,2013 και 2015.  Η εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει γίνει πολύ καλή επιμέλεια από την Τοπική Κοινότητα Κάστρου.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο συντονιστής της, κ. Χρήστος Ροΐδης, ο οποίος θα υποδεχθεί και τους επίσημους προσκεκλημένους ενώ θα ακολουθήσει η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό στην εκδήλωση.
Θα ακολουθήσει ομιλία από τον συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού «Άρδην» κ. Καραμπελιά, ενώ θα αναγνωστεί και απόσπασμα από τον τελευταίο λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Τη «σκυτάλη» θα πάρει η καθηγήτρια φιλολογίας κα Γιώτα Ψυχογιού η οποία θα απαγγείλει ποιήματα, ενώ η Χορωδία της Μουσικής Σχολής της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα ψάλλει Βυζαντινούς ύμνους.
Με το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των προσκεκλημένων στο μουσείο και τους χώρους του φρουρίου και δεξίωση έξω από το Χλεμούτσι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος